Få vores nyheder på mail

'Esvagt Contender' puster til færøske offshore-drømme

Pressemeddelelse   •   Maj 24, 2018 15:54 CEST

'Esvagt Contender' på sjældent besøg i Tórshavn

ESVAGT foretog et sjældent havnekald i Færøerne, da 'Esvagt Contender' valgte at skifte i Tórshavn onsdag.

Besøget medførte betydelig lokal interesse. Udover ESVAGT-ansatte, familie og venner af huset vakte besøget også interesse fra den øvrige offentlighed og lokale medier.

Besøget af et offshoreskib dufter nemlig af et potentielt færøsk olieeventyr. 'Esvagt Contender' følger semi-sub riggen ’West Hercules’ for AGR Siccar i forbindelse med brøndboringer vest for Shetlandsøerne i UK sektor – blot tre sømil fra færøsk territorialfarvand.

"Der er meget stor interesse for det arbejde, vi udfører", siger Raggi Ryggstein, skipper på 'Esvagt Contender':

"Hvis de finder olie, så vil den næste boring måske komme endnu tættere på den færøske grænse. Hvem ved, om det kan blive startskuddet til et færøsk olieventyr", siger Raggi Ryggstein.

Der har flere gange været tilløb til olieproduktion på Færøerne, hvor undergrunden beskrives som værende lig den, der er ved Shetlandsøerne, og hvor man aktuelt producerer flere felter.

"Tænk at kunne sidde med sit barnebarn på skødet om 20 år og sige: Bedstefar var med, da olieeventyret kom til Færøerne", siger Raggi Ryggstein.

Der er i dag (torsdag) en konference på Navigations- og Maskinmesterskolen i Tórshavn med mange gæster og studerende, og ESVAGT kigger forbi og inviterer konferencegæsterne om bord til en rundvisning.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.