Få vores nyheder på mail

ESVAGT venter vækst i vind og pres på olie/gas

Pressemeddelelse   •   Dec 20, 2018 09:30 CET

CEO Peter Lytzen kigger på ESVAGT's strategi efter 100 dage på posten.

Der er meget mere offshore vind og tæt kamp i olie/gas-markedet i sigte for ESVAGT i de kommende år. Nye markeder og nye aktiviteter skal bidrage til vækst.

Barometeret for ESVAGT viser fortsat vækst i offshore vindmarkedet og tæt kamp om kontrakterne på markedet for offshore olie/gas.

“Vi ser en fortsat udvikling af markedet for offshore vind, hvor vi har et vækstpotentiale både på vores eksisterende og på nye markeder. Vi har kompetencer og ekspertise, som efterspørges – det skal vi udnytte”, siger CEO Peter Lytzen:

“Samtidig skal vi vente fortsat tæt kamp om kontrakterne på olie/gas-markedet, hvor der er overkapacitet i markedet. Det vil præge udviklingen de kommende år”, siger Peter Lytzen.

Begge tendenser sætter sit tydelige præg på den strategi, ESVAGT har lagt for at sikre fremtidens vækst.

ESVAGT ind i nordamerikansk vind

ESVAGT’s flåde af Service Operation Vessels (SOV) til vind-industrien vil vokse, både i det nuværende, nære Nordsø- og Østersømarked, og på nye markeder i Nordamerika. ESVAGT er sammen med en stærk partner i gang med at etablere et joint venture på den amerikansk østkyst, som skal sikre adgang til et gryende marked med stort potentiale:

“Vi ser en udvikling i Nordamerika med oplagte muligheder for operatører med vores kompetencer. Der bliver fokus på kvalitet, sikkerhed, innovative løsninger og effektivitet – alle parametre, hvor ESVAGT er stærk og har vist sit værd”, siger Peter Lytzen.

Skift i ejerskab giver muligheder

Også i Nordsøen er der potentiale til flere SOV’er, ikke mindst i takt med, at de nuværende servicekontrakter ændrer sig, når mølleproducenterne sælger parkerne fra.

“Driften af havmølleparker i Nordsøen vil i stigende grad komme i spil i takt med, at producenterne sælger parkerne fra. De nye servicekontrakter rummer potentiale for ESVAGT, som vi skal løfte ved at øge værdien af den service, vi tilbyder”, siger Peter Lytzen.

Det vil blandt andet ske gennem aktiviteten ESVAGT Services, hvor man med strategiske partnerskaber får mulighed for at tilbyde endnu flere løsninger for kunderne – eksempelvis inspektioner og servicevedligehold.

“Vi har skibene på plads i havmølleparkerne, men mangler specialisterne; tilsvarende mangler specialisterne skibe og tilstedeværelse i parkerne. Kombination vil give os begge gevinst”, siger Peter Lytzen.

Prispres præger olie/gas

ESVAGT’s olie/gas-forretning vil også i de kommende år møde hård konkurrence. Der er en overkapacitet i markedet for Emergency Rescue and Response Vessels (ERRV), og det kan mærkes:

“Der skal kæmpes for kontrakterne på ERRV-markedet, hvor vi ser mange om buddet og forventer et stabilt niveau. Samtidig skal vi gribe de muligheder, der også er, eksempelvis i at ESVAGT har en flåde med kompetencer på miljø og på at arbejde i barske klimaer. I den nordlige del af UK-sektor og det nordlige Norge vil der være muligheder, også for nybyggeri i stil med ‘Esvagt Aurora’, som med succes opererer i arktiske egne”, siger Peter Lytzen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.