Få vores nyheder på mail

”Mængden af kommunikation er helt utrolig”

Pressemeddelelse   •   Jul 24, 2017 07:39 CEST

"Der bliver talt hele tiden, om stort og småt. Et skib er en kommunikationsvirksomhed"

Hvordan er det egentligt at arbejde på et ESVAGT-skib? Den 18-årige gymnasieelev Julie Møhring Madsen påmønstrede ’Esvagt Froude’ i Østersøen og fandt ud af det.

”Det er hårdt fysisk arbejde, og man skal bruge sine kræfter. Men der er faktisk ikke ret meget arrgghh! over det”, siger Julie Møhring Madsen, mens hun prøver at ligne en pirat.

Den 18-årige gymnasieelev fra Esbjerg påmønstrede ’Esvagt Froude’ i Baltic 2-havmølleparken i Østersøen for at finde ud af, hvordan ESVAGT egentligt er som arbejdsplads.

Gennem ti dage skulle hun prøve alle funktioner og stille en masse spørgsmål. Hun havde alle tjanser ombord; fra broen til maskinen, fra hjemmebag og varm kakao i kabyssen til fuld fart på FRB’en, fra røgdykker under en øvelse til rengøring af kamrene, olieskift i maskinen, slæbe forsyninger og stå for brandslangetjek. Undervejs føjede hun også bådlanding af en STB12 til cv’et.

”Der er utrolig meget at lave på et skib, og jeg har lært virkelig meget på de ti dage. Folk var meget søde til at forklare, også til at forklare det to gange”, siger hun.

Et skib er kommunikation

Det mest bemærkelsesværdige var dog ikke de mange forskellige opgaver, men den fælles måde, man går til dem. Dialogen fylder rigtig meget:

”Noget af det, der overraskede mig mest, var mængden af kommunikation. Den er helt utrolig! Der bliver talt sammen konstant, uanset hvor man arbejder. Det virker som om, at det vigtigste i stort set hver jobfunktion er at fortælle dine kolleger, hvad du laver nu. Der bliver talt hele tiden, om stort og småt. Et skib er en kommunikationsvirksomhed”, siger hun.

Et andet aspekt, der var tydeligt efter de 10 dage, er sammenholdet og hensynene til hinanden ombord.

”På ’Esvagt Froude’ er der både ESVAGT-besætning og teknikere fra Siemens Wind Power, men man mærker det som én fælles besætning”, siger hun:

”Der er en rigtig god stemning og et stærkt fællesskab på skibet. Der bliver arrangeret kortaftener og biografture, der bliver fanget fisk til aftensmad og holdt grillparty – og det er noget, alle deltager i. Der er en fed jargon, og man kan give hinanden en masse fis. Men det virker, som om folk er meget bevidste om at vise hensyn og være gode kolleger både i arbejdstiden og i fritiden”, siger Julie Møhring Madsen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder.. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.