Få vores nyheder på mail

Officersseminar med tid til kollegaskab

Pressemeddelelse   •   Nov 13, 2015 15:36 CET

ESVAGT har gennemført 3 seminarer for skibsofficererne hen over efteråret 2015.

Officersseminar har styrket relationerne i rederiet. Forretten blev til vandrende tapas for at få tid til endnu flere kollegamøder.

- Husk: I skal tale med nogen, I ikke kender!

Sådan bød Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT, til bords, da officersgruppen i ESVAGT forlod Musikhuset Esbjerg og et daglangt seminar og gik til Hotel Britannia og den sociale del af arrangementet.

At han ’bød til bords’ er en tilsnigelse, for man havde valgt at servere forretten som stående tapas, så der var mulighed for at bevæge sig rundt blandt kollegerne til snak.

- Vi har før haft gode erfaringer med at prioritere den sociale del højt på seminarerne. Det er der, vi styrker vores indbyrdes kendskab og bygger de relationer, der er så vigtige, siger Nick Ørskov, Head of People & HR:

- I ESVAGT har vi vores egen ”relations-teori”: At vores indbyrdes relation er det, der driver os til at arbejde succesfuldt. Den understøtter vi på sådan en dag, og derfor prøvede vi at stoppe endnu mere taletid ind i dagen ved at gøre forretten til samtaler, siger han.

Seminaret var for skibsførere, overstyrmænd, 1. styrmænd, maskinchefer, enemestre, 1. mestre og juniormestre, og det blev gennemført af tre omgange for at samtlige 250 deltagere kunne komme med. Desuden var der fra landoperationen deltagelse af ledelsen og flere medarbejdere fra de stabsfunktioner, officererne er i kontakt med i hverdagen.

For alle parter er kendskabet en gevinst, siger Kristian Ole Jakobsen:

- På sidste års officersseminar hilste jeg på en overstyrmand og en maskinmester fra et gruppe 3-skib. Det viste sig at være far og søn, som arbejdede i samme skib. Det var en øjenåbner, at jeg ikke vidste, vi havde en besætning, der havde far og søn ombord – for blot få år siden ville det være noget, alle i rederiet vidste. Men vi er tæt på 1.000 medarbejdere i ESVAGT i dag, og man kan ikke kende alle lige godt i en virksomhed af den størrelse. Derfor er det godt, at vi benytter de lejligheder, hvor vi er samlet, til også at give tid og prioritere den sociale dimension, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.