Få vores nyheder på mail

Søren Karas - ny CCO på broen

Pressemeddelelse   •   Apr 18, 2017 10:29 CEST

Søren Karas tiltræder ESVAGT efter en lang karriere i A.P. Møller-Mærsk

ESVAGT skal styrke både offshore olie/gas og offshore vind fremover. Kombinationen af begge markeder er vigtig for udviklingen af rederiet, siger ny CCO.

Søren Karas, 44-år, afløser Ole Ditlev Nielsen som CCO i ESVAGT.

Søren Karas tiltræder ESVAGT efter en lang karriere i A.P. Møller-Mærsk blandt andet som Gruppe Strategi Chef og senest fra en stilling som CCO i Maersk Supply Service, og en af hans opgaver bliver at udvikle ESVAGT ved at tilføre rederiet stærke kompetencer på strategisk niveau.

”ESVAGT er et rederi, der står for noget, og som har nogle værdier, der gennemsyrer den forretning, vi driver. Vi er anerkendt og respekteret som en sikker, innovativ kvalitetsleverandør – både i offshore olie/gas og i offshore vind. Min opgave bliver blandt andet at hjælpe med at synliggøre vores kompetencer og værdi for kunderne og bevise, at vi kan levere bedre end vores konkurrenter”, siger Søren Karas.

Han ser som en af sine vigtigste opgaver at fortsætte og udbygge de styrkepositioner, rederiet har, og på at fortsætte udviklingen af den pionerånd, der har gjort en forskel:

”ESVAGT har trods en kraftig vækst formået at fastholde den pionerånd og iværksættertrang, som rederiet blev skabt på. Skridtet ind i offshore vind kom eksempelvis som en naturlig følge af, at man i sin DNA er innovativ, udviklende og ser muligheder. Det er stærke værdier at have som kompas i den udvikling, vi står foran. Vi skal stå for nyskabelse med afsæt i det kvalitetsprodukt, vi er kendt for”, siger han.

Søren Karas kommer til en virksomhed, som favner både den traditionelle offshore energi på olie/gas og den senest tilkomne med offshore vind. Begge dele har fortsat udviklingspotentiale, og der er synergi i at være aktive på begge felter, vurderer Søren Karas:

”En af de store attraktioner for mig er netop, at vi er stærke på begge grene af offshore-energi”, understreger han:

”Vi har på olie/gas en track record, historie og brand som få andre. Vi har kompetencer på sikkerhed, som er afgørende vigtige for vores kunder, og som vi kan være stolte af. Det er en unik styrkeposition, som vi skal fastholde og udbygge og bruge som trinbræt til nye muligheder”, siger han.

”Indenfor offshore vind har ESVAGT tilført branchen revolutionerende nye koncepter. Det tætte innovationssamarbejde, vi har med vores kunder og partnere, skal vi udvikle yderligere. Vi har allerede set, at vores præstationer på offshore vind-koncepterne overstiger det, vi og kunderne havde forventet og turdet håbe på. Men konkurrencen er skærpet, og vi skal fortsat udvikle og effektivisere ESVAGT og måden vi arbejder på, til gavn for både os og kunderne, for at få forløst ESVAGTS yderligere vækstpotentiale”, siger Søren Karas.

Ole Ditlev Nielsen vil som Business Development Manager i ESVAGT fremover fokusere på at identificere og udvikle nye muligheder på tværs af vores markeder samt hjælpe med at drive innovation af ESVAGTs services og tekniske løsninger. Han vil ligeledes være aktiv i den løbende kundedialog samt overse ESVAGT Standard-temaer. Emner, som vil være essentielle for den rejse, ESVAGT skal på, og han vil i denne vigtige rolle rapportere til Søren Karas.

”Der er så meget viden i ESVAGT. Vi har folk her i huset, som kommer til at glemme mere om ESVAGT, end jeg kan gøre mig håb om at lære. En af mine vigtigste opgaver er at sikre, at den indsigt bliver kombineret med nye impulser, så vi sammen kan forløse ESVAGTS fulde potentiale”, siger Søren Karas.

Søren Nørgaard Thomsen: Et klart løfte af vores kommercielle set-up

ESVAGT får både frigjort ressourcer og tilført kompetencer, når Søren Karas afløser Ole Ditlev Nielsen som CCO.

”Vi har et ønske om en mere strategisk tilgang til vores kommercielle set-up – uden at vi kompromitterer den nære relation til kunder og samarbejdspartnere, som har været et kendetegn ved ESVAGT”, siger Søren Nørgaard Thomsen, CEO i ESVAGT:

”Ved at hente Søren Karas ind som ny CCO får vi tilført vigtige strategiske kompetencer, som styrker vores analytiske tilgang til markeder og de muligheder, der er. Samtidig får vi frigjort Ole Ditlev Nielsen til at fastholde og udbygge de relationer, som er afgørende vigtige, og til at udvikle vores forretning. Vi kombinerer dermed vores historie, innovative tilgang og ESVAGT Standard med et vigtigt overblik på strategisk niveau. Det er et klart løfte af vores kommercielle set-up”, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.