Få vores nyheder på mail

Udtalelse fra ESVAGT vedr. ’Esvagt Njord’

Pressemeddelelse   •   Feb 06, 2018 06:57 CET

Skroget til 'Esvagt Njord' bliver slæbt fra Gdansk med kurs mod Norge, hvor skibet er færdigudrustet.

Af en artikel i dagens udgave af Berlingske Tidende fremgår, at der i 2016 muligvis er benyttet nordkoreansk arbejdskraft i forbindelse med byggeriet af dele af skroget til ’Esvagt Njord’ på skibsværftet Nauta i Polen.

ESVAGT’s CEO Kristian Ole Jakobsen udtaler:

”Det kommer fuldstændigt bag på os alle i ESVAGT, at noget af arbejdet på skroget til ’Esvagt Njord’ tilsyneladende er udført af nordkoreansk arbejdskraft i Polen.

Med vores umiddelbare kendskab til de betingelser og vilkår, nordkoreanerne arbejder under, er brug af nordkoreansk arbejdskraft fuldstændig uforeneligt med at arbejde for ESVAGT. Uanset om man er medarbejder ellers ansat af en af ESVAGT’s underleverandører.

ESVAGT’s Code of Conduct understreger, at ESVAGT ikke accepterer tvangsarbejde under nogen form. Efterlevelse af ESVAGT’s Code of Conduct indgår som krav, når vi indgår kontrakter med vores leverandører og samarbejdspartnere. Havde vi haft kendskab til, at nordkoreanere arbejdede på byggeriet af skroget til ’Esvagt Njord’, havde vi forlangt arbejdet stoppet omgående.

ESVAGT’s Code of Conduct er et løfte til vores omgivelser – kunder, ejere, medarbejdere og samarbejdspartnere. ESVAGT’s Code of Conduct forpligter os til at agere som den socialt ansvarlige virksomhed, vi er.

ESVAGT har nu implementeret en whistleblower ordning, så man anonymt kan tage kontakt til ESVAGT, hvis man oplever brud på ESVAGT’s Code of Conduct”.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.