Få vores nyheder på mail

11.000 overførsler rundet

Pressemeddelelse   •   Sep 04, 2012 14:08 CEST

Travlhed særligt i vindmøllesektoren betød, at ESVAGT rundede 11.000 overførsler i 2011.

Tysk sektor og belgisk sektor er relativt nye ”vande” i ESVAGT-regi, men det er områder på offshorekortet, som er i markant vækst – også i ESVAGT.

Det viser en opgørelse over antallet af eksterne overførsler, som i 2011 for første gang rundede 11.000 i alt (søsætninger plus optagninger) og med en betragtelig andel af overførslerne gennemført i havvindmølleparkerne i belgisk og tysk sektor.

- Vindmøllemarkedet er meget interessant for os, og den store mængde overførsler, som er gennemført af ”Esvagt Supporter” og andre skibe i både belgisk og tysk sektor, viser, at vi har formået at udvide vores ekspertise til nye felter indenfor offshore, siger Ib Hansen, Commercial Manager i ESVAGT.

Marked i vækst

Vindmøllemarkedet er et indsatsområde af flere grunde - dels vil der komme flere møller, og dels vil de blive placeret længere og længere væk fra land. Det gør ESVAGT’s måde at overføre folk på ekstra attraktivt.

- Jo længere fra kysten, parkerne placeres, desto bedre for os. Når der er langt fra kysten til parken, går der alt for lang tid med at fragte folk frem og tilbage på traditionel vis. Der er vores metode mere effektiv, siger Ib Hansen.

Thomas Fauerby, Chartering Manager, anslår, at det er op mod 70 procent af ESVAGTs overførsler af eksterne folk i 2011, som kan tilskrives offshore vind:

- ”Esvagt Preserver” leverer hvert år mange overførsler for Mærsk Olie og Gas – og har gjort det i en del år. Men langt størsteparten er altså gennemført af ”Esvagt Supporter” og ”Esvagt Beta”, som udelukkende arbejder med vindenergi, siger Thomas Fauerby.

Væksten vil også for 2012 have tydelige aftryk af vindenergien. Til dato er der overført flere end 7.500 eksterne folk og heraf udgør vindrelaterede overførsler stadig langt størsteparten.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.