Få vores nyheder på mail

55.000 transfers på et år - SOV-konceptet er endnu bedre end forventet

Pressemeddelelse   •   Jun 01, 2017 07:55 CEST

Overførsel af teknikere, reservedele og værktøj fra 'Esvagt Froude' til havmølle via Ampelmann walk to work gangvej.

ESVAGTs Service Operation Vessel (SOV) koncept til havmølleparker har vist sig endnu stærkere end først antaget. Effektiv drift åbner op for nye muligheder.

ESVAGTs unikke servicekoncept til havmølleparker har vist sig at være endnu bedre og mere effektivt end håbet.

Konceptet, som blev introduceret med skibene ’Esvagt Faraday’ og ’Esvagt Froude’ for Siemens Wind Power i sommeren 2015, blev skabt for at gøre teknikernes tid i parken mere effektiv. Målet var, at teknikerne kunne blive overført til arbejde i møllerne på godt fire ud af fem dage. Det mål er så rigeligt nået, siger Ole Ditlev Nielsen, Business Development Manager i ESVAGT:

”SOV-konceptet har vist sig at være endnu mere effektivt, end vi havde turdet håbe på, da vi udviklede det. I det første hele kalenderår, hvor de specialdesignede SOV’er har været i operation, opnåede vi en tilgængelighed på 90 procent af alle dage for ’Esvagt Faraday’ i Nordsøen. Den var endnu højere på ’Esvagt Froude’, som leverede en tilgængelighed på 97 procent i Østersøen”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Det er kombinationen af transfermuligheder via walk to work gangvej og Safe Transfer Boats (STB), som både har optimeret tidsforbruget og øget effektiviteten. ESVAGTs SOV’er har i 2016 lavet mere end 55.000 personoverførsler fra skib til havvindmølle.

”Vi har i alt gennemført næsten 40.000 transfers med walk to work gangvej uden hverken tekniske problemer eller hændelser, og vi har ligeledes gennemført 15.000 transfers med Safe Transfer Boats”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Godt samarbejde bag succes

Ifølge Ole Ditlev Nielsen er den gode dialog i det daglige samarbejde mellem besætning og kunden en medvirkende årsag til, at SOV-konceptet har vist sig så effektivt:

”Den helt store gevinst kommer, når både besætning og kundens folk ombord forstår at udnytte alle de muligheder, der er til rådighed. De mange vellykkede transfers er grundlaget for den høje effektivitet, der har været i parkerne. Der er en meget stor fleksibilitet i både at bruge STB7 og STB12 og walk to work-konceptet – men kun hvis kunden og besætningen forstår at bruge dem rigtigt. Med helt op til 60 forskellige operationer på en 13 timers arbejdsdag må man sige, at det er lykkedes, og vi ser den øgede effektivitet som et udtryk for et godt samarbejde ombord i tilrettelæggelsen af den optimale arbejdsdag”, siger Ole Ditlev Nielsen:

”Samtidig kan vi se, at muligheden for at benytte STB12 til at hente cargo og specialister i havn i høj grad er et bidrag til effektiviteten. STB12’eren er registreret som selvstændigt fartøj og kan gå til land – det benytter man sig meget af. Nogle steder er STB12’eren i land to-tre gange om ugen. Det frigiver moderskibet til at koncentrere sig om at arbejde i parken”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Effektiviteten betyder, at man allerede nu åbner op for at løse endnu flere arbejdsopgaver fra SOV’erne.

”Vi er i dialog med kunderne om at føje nye arbejdsopgaver til, eksempelvis i andre havmølleparker i nærheden. Det er i alles interesse at udnytte resursen bedst muligt”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder.. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.