Få vores nyheder på mail

665 dage uden LTI

Pressemeddelelse   •   Mar 01, 2015 12:41 CET

ESVAGTs løbende måling af ’dage uden ulykker’ sætter hver dag ny rekord.

I efteråret 2014 blev rekorden for flest dage uden LTI slået, da den forrige rekord fra 2012 på 511 dage blev passeret.

1. januar 2015 nåede ESVAGT en ny milepæl: 665 dage uden LTI i rederiet.

Rekorden vokser hver dag, men rummer også et perspektiv, som bekymrer Jesper Møhring Madsen, HSEQ-manager i ESVAGT:

- Jeg er rigtig glad for hver dag, dergår uden LTI, understreger Jesper Møhring Madsen:

- Erfaring er dog en lumsk størrelse. Erfaring har det med at sløre vores fornemmelse af, om noget er farligt eller ej. Når de rutinerede kolleger oplever, at vi kan arbejde uden LTI gennem flere år, og når nye kolleger samtidig oplever, at risiko er noget, vi hører om og ikke fornemmer på egen krop, så sløves sanserne, pointerer han.

Tag højde for risiko

ESVAGT har været et rederi i kraftig vækst de senere år, hvor mange nye kolleger er kommet til. Når man kombinerer 665 dage uden LTI med væksten i ESVAGT i den samme periode, betyder det faktisk, at en tredjedel af kollegerne arbejder i et rederi, hvor der ikke har været en LTI i den tid, de har været ansat.

- Når fareelementet ikke opleves, så skal man sørge for at nogen gør opmærksom på, at det er der, siger Jesper Møhring Madsen:

Han er meget fokuseret på at udvikle det, han kalder ESVAGTs situationsovervågenhed.

- Situationsovervågenhed er vores bevidsthed om, hvad vi skal holde øje med for at kunne arbejde sikkert. Vores situationsovervågenhed daler, når vi har udført en opgave mange gange uden hændelser, og vi risikerer at tro, der ikke er en risiko forbundet med opgaven. Så er det, vi ser ulykkerne ske, siger Jesper Møhring Madsen.

På de interne seminarer er der derfor dedikeret tid til at fokusere på agtpågivenhed: Hvordan sikres succes og sikkert udført arbejde? Hvad skal man være opmærksom på?

- Sikkerhed kommer af, at man tager højde for risiko. Vi må ikke tro, at sikkerhedsniveauet kommer af sig selv, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.