Få vores nyheder på mail

Ændringer i ESVAGT’s senior management team

Pressemeddelelse   •   Dec 20, 2017 08:00 CET

Kristian Ole Jakobsen konstitueres som CEO for ESVAGT

Nuværende COO, Kristian Ole Jakobsen, indsættes som konstitueret CEO og Jesper T. Lok forlader posten som bestyrelsesformand.

Som tidligere annonceret, forlader Søren Nørgaard Thomsen ESVAGT efter 7 år som CEO for offshore rederiet. Han fortsætter som CEO for Blue Water Shipping. Det bliver Kristian Ole Jakobsen, som den 20. december 2017 overtager jobbet som Interim CEO. Kristian har været ansat i ESVAGT siden 2007. Inden da har han haft forskellige lederposter i A.P. Møller Mærsk gruppen.

Kristian startede karrieren hos ESVAGT som Chief Technical Officer i 2007. Han blev forfremmet til Chief Operating Officer i 2013. Som COO har han været leder for afdelingerne Ship Management, Procurement, Newbuilding, Special Services og Workshops.

“Kristian er den helt rigtige person til at lede rederiet igennem overgangsperioden, da han har et dybtgående kendskab til virksomheden efter 10 år i senior ledelsen. Han har spillet en nøglerolle både i udviklingen af skibe og serviceydelser til olie og gas industrien såvel som i rederiets succesfulde entré i offshore vind industrien, hvor ESVAGT i dag er førende inden for Service Operation Vessels”, lyder det fra 3i Infrastructure plc og AMP Capital, ESVAGT's aktionærer. “Vi koncentrerer os i øjeblikket om at finde den rette kandidat, der skal overtage som permanent CEO, og vi er glade for, at Kristian Ole Jakobsen har sagt ja til at lede rederiet i samarbejde med et yderst kompetent senior management team”.

“Jeg er beæret over at få mulighed for at lede ESVAGT igennem denne overgangsperiode, og vil fokusere på en yderligere udvikling af rederiet i tråd med vores strategi. På trods af de nuværende udfordringer i olie og gas, så ser vi fortsat mange spændende muligheder i offshore markedet. Langt hen ad vejen vil det være business as usual”, siger Kristian Ole Jakobsen

Med udgangen af december forlader Jesper T. Lok posten som bestyrelsesformand for ESVAGT efter 2 år på posten. Det har været en udfordrende periode, hvor faldende oliepriser har resulteret i et vanskeligt olie-gas marked. På trods af det, har ESVAGT opretholdt sin position som en ledende aktør i Emergency Rescue and Response Vessel sektoren. Desuden er ESVAGT nu i en førerposition inden for det voksende marked for Service Operation Vessels, der supporterer offshore vind parker.

“Igennem de sidste par år har vi navigeret ESVAGT igennem en historisk nedgang i olie og gas markedet. Det har været en fornøjelse at se, hvor robust ESVAGT’s forretningsmodel og organisation har været i disse turbulente tider. Og det har været et privilegium for mig at arbejde med teamet på at cementere vores position i det hastigt voksende offshore vind segment” siger Jesper T. Lok og fortsætter “Det er altid trist at sige farvel, men jeg har konkluderet, at det er det rette tidspunkt for en ny bestyrelsesformand til at udnævne en ny CEO og lede ESVAGT godt igennem den næste vækstfase”, konkluderer Jesper T. Lok.

ESVAGT’s ejere, 3i Infrastructure plc og AMP Capital, udtaler: “Vi vil gerne takke Jesper for indsatsen med at styre ESVAGT igennem en vanskelig tid for olie og gas industrien. Samtidig har han i samarbejde med virksomhedens daglige ledelse været i stand til at udnytte de nye muligheder, som opstod inden for offshore vind. Vi arbejder på at finde en ny bestyrelsesformand, der kan videreføre væksten i ESVAGT.”

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.