Få vores nyheder på mail

Alsidig og sødygtig maskinmester ansvarlig for værkstedet

Pressemeddelelse   •   Okt 16, 2014 14:29 CEST

Service Manager Søren Westphal er glad for at være en del af et dedikeret og engageret ESVAGT.

Hvor søger man, når man leder efter et godt træningsprogram til bådsejladsøvelser, som maritime elever skal bruge i undervisningen?

Søren Westphal, daværende afdelingsleder på SIMARC; Svendborg International Maritime Academy, havde hørt om nogle dedikerede redningsfolk fra ESVAGT – så han søgte inspirationen i Esbjerg og mødtes med daværende ESVAGT-direktør Ovin Carlsson.

Da Søren Westphal mange år senere i december sidste år trådte ind ad døren til rederiet igen, denne gang som nyansat Service Manager i ESVAGT, var det stadig med troen på, at ESVAGT er rigtig gode til det, de gør. Og den tro er han blevet bestyrket i efter et halvt år på posten:

- Entusiasmen er tydelig. Når man kommer ind i hallen og ser de både, vi har, så gennemsyres de af erfaring og sans for detaljen. Bådene er sødygtige til det yderste, og de har redundans på det hele, så de kan sejle videre uanset problemer. Man kan se, at løsninger er kommet til i takt med, at man har lært mere og hele tiden arbejdet på at gøre det bedre og bruge det, man har erfaret og trænet sig til. Man kan se, hvor gennemtænkt det er, siger Søren Westphal.

’Vores båd!’

Den 44-årige fynbo er selv ivrig lystsejler i noget, der minder en del om ESVAGTs FRB’er: Han sejler en RIB; Rigid Inflatable Boat, og har i det hele taget haft søen og søfart inde på livet fra første færd. Hans far arbejdede med skibe på Lindøværftet, og Søren Westphal valgte også en maritim levevej: Først som maskinmester på AP Møllers containerskibe, siden i kombination med undervisning på Kogtved Søfartsskole og SIMARC, inden han i 2010 som teknisk chef i det statslige lodseri DanPilot i Svendborg fik ansvaret for service af 38 lodsbåde.

- Jeg kan se en masse værdifællesskab til det, jeg kommer fra. Den ”AP Møllerske” værdi om, at tingene skal være i orden, den har vi også i ESVAGT. Sømandsskabet, fællesskabet og dedikationen til at gøre det godt er også fællestræk, siger Søren Westphal.

- Og så har det været interessant at se, hvor stor forretningen faktisk er. Vi har 107 både – og vi har helt enormt meget grej og hardware i et omfang, som man nok ikke forestiller sig. Det sjove er, at folkene på skibene er meget bevidste om, hvad der er deres. De taler om vores båd. Også selv om FRB nummer 67 og 69 er helt ens og bygget på samme tid, fittet af de samme folk og har ens udstyr, så ved de altså godt, hvad for en de vil have, siger Søren Westphal:

- Det er en rigtig positiv værdi, at kollegerne har det sådan med deres grej. Der er en stolthed og bevidsthed om, hvad det er for en båd, de plejer at gå og pusle om. Det er skønt, siger Søren Westphal.

Plads til vækst

Hans kommende opgaver bliver at samle aktiviteterne fra Fiskerihavnsgade på den nye adresse. Det vil gøre en masse logistik nemmere, og så vil de større lokaler også muliggøre mere arbejde inhouse end man har haft plads til hidtil. En ny projektplan for vedligehold af bådene er også først på agendaen, når de nye faciliteter tages i brug.

- Placeringen af det hele tæt samlet vil være en stor fordel. Vi er en servicefunktion - med streg under service! Så vi skal være tæt på skibene, og det kommer vi. De nye lokaler giver os andre muligheder også for vækst fremover. Vi har lige nu 107 både, og med ESVAGTs ambitioner om fortsat vækst kan der godt blive brug for pladsen, når vi skal servicere endnu flere både, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.