Få vores nyheder på mail

Mit ESVAGT: Arbejdet er fantastisk!

Pressemeddelelse   •   Nov 02, 2015 11:39 CET

"Vi øver os konstant i noget, der helst ikke skal ske – men hvis det sker, så er vi de rette til at løse det. Det vi kan med FRB’erne, er der ingen andre, der kan. ", siger Arly Halkjær, skipper på 'Esvagt Christina.

Skipper Arly Halkjær runder 70 år næste gang men har ingen planer om at stoppe i ESVAGT.

Arly Halkjær tager hul på sit 8. årti, når han fylder år næste gang, men selv om alderen dermed for de flestes vedkommende ville pege på pension, så vil skipperen på ’Esvagt Christina’ stadig gerne på arbejde.

- ESVAGT er et rederi, hvor erfaring og ’måden vi gør tingene på’ betyder en del, siger han:

- Jeg er blevet brugt til at lære andre op, og de senere år med stor vækst har erfaring og kultur været en prioritet for rederiet at holde fast i. Det er dejligt i min alder at være på en arbejdsplads, hvor de siger, de stadig har brug for det, jeg kan, siger Arly Halkjær.

Han begyndte i ESVAGT i en moden alder som 55-årig. Inden havde Arly Halkjær prøvet meget andet; en uddannelse til lærer og navigatør og mange jobs på søen: Som styrmand med Fanø-færgen og motorbåden Sønderho; som rutechef på Bøjden-Fynshav; på Østersøen med passagerfærgen Urd og for Scandlines på færgeruten Århus-Aabenraa-Klaipeda; og på langfart for Nielsen & Bresling, inden han en dag ringede til ESVAGT for at høre, om der mon var plads – og kom til samtale to dage efter.

I sine tidligere jobs har Arly Halkjær ind i mellem nået at kede sig. Det fik jobbet i ESVAGT ham kureret for.

- De første mange år var jeg overvejende på ’Esvagt Supporter’, som har været en god læreplads. Vi var i UK sektor nogle år, og vi kom rundt til alle platforme i dansk sektor; vi flyttede folk, vi flyttede gods – vi gjorde det meste, og det var en meget varieret hverdag, siger han.

I 2011 skiftede han til nybygningen ’Esvagt Christina’, som han har været på siden:

- Jobbet er stadig fantastisk! Vi har en rigtig spændende arbejdsdag i et firma, hvor vi alle gerne vil og kan gøre en forskel. Vi øver os konstant i noget, der helst ikke skal ske – men hvis det sker, så er vi de rette til at løse det. Det vi kan med FRB’erne, er der ingen andre, der kan. Det samarbejde, der er mellem FRB’erne, davit-føreren og os på broen, er der ingen andre, der gør bedre. Det vejr, vi kan arbejde i, er der ingen andre, der arbejder i, siger han:

- Når alle gør det rigtige, kan vi rigtigt meget. Men, som Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial & Safety Officer i ESVAGT, siger: ”Vi skal være ydmyge over for det”. Så det er vi, siger Arly Halkjær.

Medvirkende årsag til, at ESVAGT er et kompetent rederi, er ifølge Arly Halkjær, at ’alle i ESVAGT går utrolig meget op i det, de laver’.

- Der er en formulering i ESVAGT Standarden, som går på, at vi skal udvise konstant, konstruktiv utilfredshed (red.: Constant Constructive Dissatisfaction). De ord er ikke tilfældigt valgt. Hvis der er noget, der er meget af i ESVAGT, så er det det! Jeg tror ikke, der er andre rederier, hvor man har den nemme adgang til ledelsen, og hvor man bliver hørt og lyttet til i samme grad som i ESVAGT, siger han:

- Eksempelvis opdagede min maskinchef Lars Andersen, at krogen til anhugning af båden ofte kom i klemme, så den fik et vrid, og håndtagene bukkede. Han kom med et forslag til en løsning. Jeg ringede til Ole Ditlev Nielsen, da vi kom hjem, og 20 minutter senere var jeg på vej til Esbjerg, til møde med Ole Ditlev, Ole Andersen og Jes-Peter Bill på værkstedet. Lars’ forslag blev indarbejdet. Det siger meget om ESVAGT, at de straks laver det om – og det siger også noget om ESVAGT, at det var maskinchefen, som kom med forslaget. Vi er dygtige, fordi vi hele tiden udvikler os, siger Arly Halkjær.

Blå bog

Arly Halkjær er gift med Irene Riber og far til drengene Jeppe (41), Mikkel (39) og Anders (32). Ældste dreng Jeppe sejler i faderens kølvand og er skibsfører, de to andre er henholdsvis sælger og politibetjent.

Arly holder af jagt i fritiden, og naturoplevelsen fra hochsitz’en med kig til rådyr og ræve er en stor fornøjelse. En (slags) ræv var også involveret, da Arly Halkjær debuterede som børnebogsforfatter i en moden alder med ’Mikkel Rævehale og Hans Venner’; en børnebog, han udgav i 2014. 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.