Få vores nyheder på mail

Bådoverførsel har vist sit værd

Pressemeddelelse   •   Apr 02, 2014 15:38 CEST

ESVAGT’s bådbaserede besætningsskift er en struktureret øvelse, hvor en dedikeret besætning og et gennemtrænet personel arbejder optimalt sammen. Det er årsagen til, at man nu runder 5 og 13 år uden en eneste LTI.

2014 blev året, hvor skifteskibet ’Esvagt Beta’ nåede fem år uden LTI, og det er den første store milepæl for det ene af rederiets to skifteskibe. Det andet, ’Esvagt Alpha’, kan på 13. år præstere den samme statistik – nul LTI.

Men i rederiet er man meget opmærksom på at holde fast i, at det nok er en milepæl, man har nået – men at det langt fra er anledning til at slå op i banen og slappe af.

- En milepæl er en anledning til at reflektere over, at det, vi knokler med og yder en stor indsats for hver dag, virker. Men det må aldrig blive en sovepude, pointerer Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial & Safety Officer i ESVAGT.

Ifølge ham er milepælene nået som følge af, at man hele tiden har fokus på at præstere i alle kædens led. Operationen har analyseret skiftet og defineret ti indsatsområder med ikke færre end 184 punkter, som er afgørende for, at skiftet forløber optimalt:

- Skibets indretning, besætningens dedikation og kompetence, vores back up-plan, udstyr, vedligehold, inspektion og masser af træning er afgørende for, at vi kan løfte opgaven i samspil, siger Ole Ditlev Nielsen.

Drive kulturen frem

Han betegner skifteskibets opgave som den absolutte kerneoperation for ESVAGT, men også som udviklende for den øvrige virksomhed:

- Det er skifteskibenes kompetencer og den fortsatte udvikling af disse, som har drevet meget af udviklingen i ESVAGT. Eksempelvis vores træning og vores FRB’ere, som siden 1981 har været i en konstant udvikling, siger Ole Ditlev Nielsen.

Derfor er besætningen på skifteskibene da også udvalgt efter nogle særlige kriterier:

- Ud over den faglige kompetence og engagement i opgaven, som vi forventer af alle vores søfolk, så har besætningerne på skifteskibene også en vigtig funktion som kulturbærere og kulturprægere. De er valgt ud fra, at de kan lære andre om måden at gøre det på i rederiet. Det kræver en konstant professionel indsats af skifteskibsbesætningerne at være rollemodeller, og det er de. Det er deres opgave at systematisere procedurerne og drive kulturen i den rigtige retning. Derfor er et af de vigtige karaktertræk for at blive en del af besætningen på skifteskibene også, at man eksempelvis er omsorgsfuld, empatisk og evner at tage en åben dialog med kollegerne ombord, siger Ole Ditlev Nielsen.

Konstruktiv utilfredshed

Skifteskibene er nogle af de travleste arbejdspladser på ESVAGT. Der er eksempelvis flere end 6.000 personer gennem ’Esvagt Alpha’ hvert år, og i alt har skifteskibene nu rundet 80.000 bådoverførsler i rederiets historie – et tal, der kun stiger de kommende år: ESVAGT har aktuelt 38 skibe i flåden, og hver eneste af dem 80% foretager besætningsskift med både.

- Det er skibe, som virkelig præsterer og har nogle folk igennem. Og derudover har begge skifteskibe arbejdet på andre områder også, eksempelvis overført folk til vindmøller og testet redningsudstyr i fuld storm. Også her uden LTI, siger Ole Ditlev Nielsen.

Han mener, en af forklaringerne skal søges i begrebet Constant Constructive Dissatisfaction – altså en konstant konstruktiv utilfredshed:

- Vi har konstant udviklet den metode, vi arbejder med. Vi har haft en intensiv bådudvikling, som har været drevet af en ambition om hele tiden at have det optimale grej. Vi har et træningsprogram og en træningsmængde, der sikrer, at vores besætninger har det niveau, der kræves. Vi har en stærk rapporteringskultur, der fokuserer på hændelsernes potentiale. Og vi har videofilmet hvert eneste skift de seneste 13 år for at sikre, at vi tager al den læring af dem, som vi kan, siger Ole Ditlev Nielsen:

- Vi kan præstere 13 år og 5 år uden LTI, fordi vi har opbygget en procedure, som gør det muligt, fastslår han.

Fakta

ESVAGT har 25.000 søsætninger på årsbasis. Det svarer til i gennemsnit 70 søsætninger dagligt.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.