Få vores nyheder på mail

Bravo Zulu, ’Esvagt Aurora’…!

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2015 10:56 CEST

Hændelsen blev dagen efter rekonstrueret i dagslys. FRB'en er her på vej ind under riggen.

Lynhurtig reaktion af ESVAGTs standby skib ’Esvagt Aurora’ gjorde positivt udslag i redningsaktion i Barentshavet.

En 40-årig skotsk ingeniør fra semi submersible riggen "Scarabeo 8", som arbejder for ENI Norge i Goliat-feltet, kan takke sit held og ESVAGT for, at han er i live i dag.

Tidligt om morgenen den 20. februar faldt ingeniøren gennem et hul i gangbroen på riggen og landede 13 meter længere nede i det mørke og kolde Barentshav. En kollega så ulykken og slog mand-over-bord-alarm. Alarmen tilgik ’Esvagt Aurora’, som lå standby cirka en kilometer fra riggen. ’Esvagt Aurora’ modtog meldingen klokken 4.11; satte fast rescue-båden i vandet klokken 4.13, og samlede manden op af vandet klokken 4.17.

Tre minutter senere blev han bragt ombord på ’Esvagt Aurora’ og fik første behandling på skibets hospital. Kropstemperaturen var på det tidspunkt meget lav. Han blev stabiliseret ombord, og klokken 6.25 blev han med helikopter evakueret til sygehuset i Hammerfest, hvorfra han blev udskrevet to dage senere.

Af det norske petroleumstilsyns rapport fra hændelsen fremgår, at blot marginalt ændrede forhold kunne have kostet manden livet, og ENI Norge har takket rederiet og besætningen på ’Esvagt Aurora’ for en ”ekstraordinær og bemærkelsesværdig indsats”.

- Vi er stolte af at have gjort en forskel, siger Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial & Safety Officer i ESVAGT:
- Vi er især stolte af, at besætningen ombord agerede fuldstændig optimalt og præsterede det unikke under vanskelige forhold. Det er et resultat af efterlevelse, bedste praksis – og rigtig mange timers træning, siger han. Besætningen havde som en del af træningen bl.a. været henne og inspicere adgangsforholdene under riggen, som kan være en stor udfordring i mørke eller dårligt vejr.

ESVAGT har siden 1981 assisteret ved 45 aktioner og reddet 128 personer.

Fakta

Bravo Zulu er et maritimt udtryk, typisk kommunikeret med signalflag eller radio, og betyder "Godt gået"

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.