Få vores nyheder på mail

C-skibe bestilt til marked i vækst

Pressemeddelelse   •   Mar 11, 2014 15:54 CET

Yderligere to C-skibe bestilt ved ASL i Singapore. Ankomst i sommeren 2015.

Man må håbe, at ESVAGTs sitemanager ved ASL Shipyard i Singapore, Lars Peter Mortensen, holder af at være der. For ESVAGT er ikke færdig med at sætte gruppe C-skibe i ordre hos ASL.

Rederiet har 12 ASL-byggede gruppe C-skibe i flåden og yderligere to på vej i år. Nu har man bestilt yderligere to, og når de er leveret i sommeren 2015, vil 16 af rederiets 40 skibe være gruppe C-skibe bygget af ASL.

- Det er et rigtig godt og alsidigt skib, som passer fint på markederne i både Danmark, Norge, Holland og UK, siger Ib Hansen, Chartering Manager i ESVAGT:

- Skibets design ligger i tråd med de trawlertyper, rederiet startede med. Designet er moderne, purpose built, enkelt og ’basic’ – hvilket gør skibet attraktiv, og skibene kan samtidig udbygges efter kundens ønsker og behov. Et gruppe C-skib som ’Esvagt Caroline’ har eksempelvis både dynamisk positionering og fire fighting, der kan sende tre gange 1.200 kubikmeter vand ud i timen, siger han.

Til marked i vækst

De fire seneste gruppe C-skibe – ’Esvagt Celina’ og ’Esvagt Celeste’ samt de to, der er ved at være færdige nu og leveres henholdsvis i april og i juni – er alle bygget til vinterberedskab. Desuden har rederiet ombygget ’Esvagt Castor’, så den også er vinterduelig.

- Det betyder, at vi har fem gruppe C-skibe, der kan operere i Barentshavet, og det er det niveau, vi skal ligge på, siger Ib Hansen.

De to nye bestillinger er altså ”almindelige” gruppe C-skibe og bestilt uden charter men til et marked i forventet vækst:

- De er bestilt på en forventning om, at markedet fortsat vil være i vækst, når de bliver leveret til rederiet, siger Ib Hansen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.