Få vores nyheder på mail

C-skibe ramte et behov

Pressemeddelelse   •   Aug 21, 2015 14:53 CEST

’Esvagt Cantana’ er det foreløbigt sidste skib, som ESVAGT har fået leveret fra ASL i Singapore. Susanne Vejlgaard Ørskov, hustru til ESVAGT Head of People Nick V. Ørskov, var gudmor og ses sammen med børnene Frederik og Karoline samt besætningen.

Status: ESVAGT har fået sit foreløbigt sidste skib leveret fra ASL Shipyard i Singapore.

- Det har været et rigtig godt skibsdesign, som ramte et behov og gav os vækst på både det danske, norske og engelske marked.

Sådan siger Head of Commercial i ESVAGT, Ib Hansen, om den serie på i alt 16 skibe, som ESVAGT har fået leveret fra ASL Shipyard i Singapore siden 2007. ’Esvagt Carpathia’ var den første, og ’Esvagt Cantana’ det foreløbigt sidste.

ESVAGT havde otte gruppe 3-skibe i 1998 samt ’Esvagt Omega’, ’Esvagt Gamma’ og ’Esvagt Dana’. I 2002 kom ’Esvagt Kappa’ og ’Esvagt Sigma’ til, og de levede op til både engelske og norske krav til standby, eksempelvis læk-stabilitet og en marchhastighed på minimum 12 knob.

- De to skibe viste vejen på det norske marked, og det gav grobund for, at vi undersøgte markedet for lignende skibe. Vi købte først to – ’Esvagt Corona’ og ’Esvagt Capella’ – fra Zamakona i Spanien i 2004, og de klarede sig godt. Derefter besluttede vi at bygge yderligere tre på ASL i Singapore i 2007, og de var alle tre sluttet til det norske marked inden leveringen, siger Ib Hansen.

Organisk vækst

Byggerierne kom i takt med, at der var et skred i særligt det norske marked. Mange af de store operatører valgte at sælge ud af små felter og små licenser, og det gav efterspørgsel fra mange mindre operatører, som skulle bruge en borerig, stand by eller supply:

- Markedet bevægede sig optimalt for os. Vi kunne vokse organisk og både tage markedsandele fra eksisterende konkurrenter og træde ind i takt med, at nye operatører meldte sig. Både på det danske, norske og engelske marked var tendensen, at markedet var i vækst, og at tiden for de ombyggede fiskeskibe var forbi. Vi kunne byde ind med et alternativ i form af et simpelt, men moderne skib, der var nemt at tilpasse og modificere til de behov, kunden havde; som var prismæssigt konkurrencedygtigt og som var godkendt til stand by i hele Nordsøen, siger Ib Hansen.

Han vurderer, at skibe som ESVAGTs C-type var med til at forandre markedet og fortsat gør det.

- Der er stadig 40-50 skibe alene i engelsk sektor, som skal udskiftes i nærmeste fremtid. Det er der, markedet er nu. Gamle skibe, som skal skiftes ud, siger Ib Hansen.

Opskriften på et hit

C-skibene har været et design, der fra første færd faldt i kundernes smag. Derfor – og for at holde prisen på et attraktivt leje – har skibene stort set ikke forandret sig fra ’Esvagt Carpathia’ i 2007 til ’Esvagt Cantana’ i 2015:

- Skibene har haft et rigtig godt forhold mellem pris og kvalitet og givet os nogle gode muligheder for at byde ind på markeder for stand by, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT.

Undervejs er skibene dog ændret en smule i design. To skibe – ’Esvagt Caroline’ og ’Esvagt Contender’ – har Fire Fighting, og fire skibe har ’de ice’-specifikationer, der gør dem i stand til at operere i områder med is. Teknisk har skibene også forskelle, tydeligst på brændstoføkonomi.

- Enkelt sagt var de første otte skibe designet med lidt mindre fokus på energioptimeringer i forhold til de sidste otte, hvilket også er betegnende for den udvikling og fokus på fuel-efficiency, som markedet har oplevet, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.