Få vores nyheder på mail

C-skibe sparer på brændstoffet

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 12:49 CEST

Med en ekstra, mindre dieselgenerator kan C-skibene spare op til 25 procent på brændstofforbrug.

ESVAGTs 16 C-skibe, som udgør den største enkeltgruppe af skibe i flåden, har opnået gode besparelser på brændstofforbruget ved at sætte en ekstra dieselgenerator ind.

På baggrund af erfaringerne fra de første ti C-skibe besluttede rederiet, at nybygning nummer elleve skulle have en ekstra, mindre dieselgenerator, som kunne optimere skibets power-system ved at opdele den samlede effekt mere effektivt og derved reducere fuelforbruget pr. kWh.

- Vi har suppleret de fem dieselgeneratorer på ca. 455 kW, der er standard i klassen, med en sjette dieselgenerator på ca. halv størrelse af de øvrige fem, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

- Når navigatøren forstår at udnytte de muligheder, den 6. dieselgenerator giver, kan det reducere brændstofforbruget med mellem 10 og 25 procent, siger han.

Lære at bruge det

For at kunne opnå op imod 25% besparelse kræver det, at man optimerer brugen af den ekstra generator. Derfor har ESVAGT installeret et ”fuel-meter” på C-skibene, der viser det aktuelle brændstofforbrug. Dermed kan navigatøren regulere farten og bruge maskinernes resurser optimalt:

- Mange vil kende det fra deres bil, hvor en grøn eller rød lampe indikerer, at man nu skal skifte gear eller accelerere lidt langsommere. På samme måde har vi et fuel-meter i alle skibe, så personalet på broen kan se, at det faktisk gør en forskel, om man giver fuld gas, siger Kristian Ole Jakobsen.

Faktisk har fuel-meteret ført til kappestrid blandt besætningerne:

- På turene hjem fra værftet i Singapore har dag- og natholdet ind i mellem dystet om, hvem der bruger mindst brændstof på vagten. Det er en god måde at blive mindet om, at vi skal drive skibet på samme måde som huset derhjemme. Dér husker vi at slukke lyset og lukke for varmen, før vi lufter ud. Den tankegang må man absolut godt have med på arbejde, siger Kristian Ole Jakobsen.

Det er særligt ved opgaver som standby skib, hvor der er en lav belastning, at det giver god mening at drive lys, vand og varme og en smule fremdrift via den sjette, mindre dieselgenerator, siger Kristian Ole Jakobsen:

- Det kræver et relativt højere brændstofforbrug at levere de 200-250 kW, vi skal bruge, af en af de ens ”store” diesel generatorer. Ved i stedet at bruge den lidt mindre sjette dieselgenerator, kan vi spare meget brændstof, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.