Få vores nyheder på mail

Crew glad for opdatering

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 15:23 CEST

René Kjær (til venstre) og Jimmy B. Rasmussen er glade for den grundigt opdaterede ’Esvagt Preventer’.

Opdateringen af ’Esvagt Preventer’ har givet bedre forhold at arbejde og bo i, siger besætningsmedlemmer.

- Det er jo vores hjem halvdelen af tiden, og så betyder det faktisk en del for humøret, at man kan lide at være i det.

Sådan siger René Kjær, som er overstyrmand på ’Esvagt Preventer’, og som i så fald har god grund til smil. For ’Esvagt Preventer’ er netop returneret fra en omfattende ombygning, der har strippet alt fra kælder til kvist og skabt helt ny indretning, der gør en forskel.

- Der er ryddet op i en masse ting, der var upraktiske. Indretningen af kamrene er bedre, og messen er blevet større. Rygerummet, tv-rummet og badefaciliteterne – det hele er blevet bedre. I styrehuset er der lysnet og skabt bedre overblik og udsyn, og det er rigtig godt, siger han.

Jimmy B. Rasmussen, som har arbejdet som assistent på ’Esvagt Preventer’ de seneste fem år, deler opfattelsen:

- Det er bedre forhold for besætningen både i fritiden og i arbejdstiden, siger han:

- Det er meget mere ’erhverv’ over skibet nu. Det er lyst, det er lækkert, det er godt indrettet. Arbejdsgangene er meget bedre. Vi skal ikke slæbe proviant fra for til agter – det er både lettere og bedre sikkerhedsmæssigt. Det betyder også meget, at vi har osmoseanlæg ombord, så vi kan lave vores drikke- og badevand selv. Det er der meget komfort i, fordi man ikke behøver holde øje med vandforbruget, og så giver det mere sikkerhed, da vi undgår de mange bunkringer efter ferskvand, siger han.

Opgradering – derfor:

Opgraderingen af den ældste del af ESVAGT-flåden – gruppe 3-skibene – sker med god grund, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

- Vi gennemfører en række velfærdsmæssige og tekniske forbedringer, som opdaterer skibene. Det er ganske omfangsrige projekter i både tid og resurser, men de fleste af gruppe 3 skibene er særdeles sødygtige og bundsolide. Vi har haft gode resultater med at opgradere og levetidsforlænge de øvrige skibe, og vi forventer, at skibene herefter kan sejle uden problemer de næste 10 år, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.