Få vores nyheder på mail

Crowley og ESVAGT indgår joint venture for at forøge skibs- og service-kapaciteten i USA’s offshore vindindustri

Pressemeddelelse   •   Mar 16, 2021 14:20 CET

Amerikanske Crowley og danske ESVAGT offentliggjorde i dag et joint venture og planer om at tilbyde specialbyggede og Jones Act-overensstemmende skibe for at understøtte det voksende offshore vindmarked i USA.

Partnerskabet bringer to førende leverandører af maritime løsninger sammen, som bliver en del af den voksende industri. I overensstemmelse med kravene fra det amerikanske Jones Act vil Crowley eje og operere skibene igennem deres dygtige amerikanske søfolk, mens Crowley og ESVAGT vil deles om det finansielle i partnerskabet.ESVAGT er den førende Service Operation Vessel-operatør (SOV) i Europa og vil bidrage med teknisk viden omkring design, bygning og operation af disse skibe baseret på en solid baggrund af tidligere erfaring med denne specifikke skibstype.

Partnerskabet vil udvikle best-in-class design og levere dets første vindskib, som vil sejle under amerikansk flag. Rederierne deler en lang erfaring i at levere sikre og pålidelige løsninger i deres respektive markeder og gør sig nu klar til at fremrykke udviklingen af vindparker ved direkte at adressere manglen på skibskapacitet.

Tidligere i år oprettede Crowley en ny afdeling, New Energy, som strategisk fokuserer på diverse services, der skal understøtte de voksende energisektorer i USA og nærliggende regioner. Inden for offshore vind vil New Energy-udvidelsen, som det nye joint venture er en del af, styrke Crowley som en komplet serviceleverandør med kompetencer indenfor transport af vindmøller under etableringsfasen, industrispecifikke support-skibe, tankningsservices ved kysten samt services inden for forsyningskæden fra konstruktion af park til og med dekommissionering.

”Dette partnerskab vil forene Crowleys offshoreerfaring i USA inden for engineering, skibsoperation, projektmanagement og logistik med ESVAGT’s globale SOV-design og operationelle evner. Det muliggør den fortsatte vækst af bæredygtige, grønnere energiløsninger ved direkte at adressere den nuværende kapacitetsudfordring inden for offshore vind”, siger Tom Crowley, formand og CEO i Crowley:

”Vore virksomheder deler en fælles kultur baseret på kerneværdierne sikkerhed, integritet og høj performance. Vi ser frem til et langt og frugtbart partnerskab, som vil understøtte Nordamerikas nye energiløsninger”.

ESVAGT var banebrydende for SOV-konceptet i Europa for mere end et årti siden, og rederiet er i dag den førende udbyder af SOV-tjenester til det europæiske marked for offshore vind. ESVAGT har en enestående erfaring med sikker overførsel af mennesker til havvindmøller fra en flåde af innovative og specialiserede skibe betjent af en højt kvalificeret besætning. Således overfører ESVAGT hvert år mere end 115.000 medarbejdere fra SOV til havvindmøller.

”ESVAGT ser frem til at cementere sin position som markedsleder inden for offshore vind ved at gå ind på det amerikanske offshore vindmarked med Crowley, en stærk partner med en etableret track record for at levere løsninger til sine kunder,” siger ESVAGT’s administrerende direktør Peter Lytzen.

"ESVAGT’s erfaring i Europa vil hjælpe med at levere en problemfri operation i USA, og vi sætter også pris på muligheden for at investere i konstruktionen af disse skibe i overensstemmelse med Jones Act."

Om Crowley

Jacksonville-baserede Crowley Holdings Inc., er et holdingselskab i den 129-årige Crowley Maritime Corporation, og er et privatejet familie- og medarbejderejet selskab, der leverer verdensomspændende logistik-, regerings-, hav- og energiløsninger. Crowley opererer med fire forretningsenheder. Crowley Logistics er en fuld-service end-to-end forsyningskæde og administreret transportafdeling, der også inkluderer søtransportgodstjenester, der bruger selskabsejede skibe. Crowley Shipping omfatter ejerskab, drift og styring af konventionelle skibe med dobbeltbrændstof (flydende naturgas), herunder tankskibe, containerskibe, multifunktionelle skibe, bugserbåde og pramme; teknik, projektledelse og flådearkitektur; og Crowley LNG, som leverer LNG-distribution, engineering og relaterede tjenester. Crowley Fuels leverer petroleumstransport, distribution og salg primært i hele Alaska. Crowley Solutions fokuserer på globale offentlige tjenester og programstyring, regeringskibsadministration, ekspeditionslogistik og regeringsorienterede godstransporttjenester. Yderligere oplysninger om Crowley, dets datterselskaber og forretningsenheder kan findes på www.crowley.com.

Om ESVAGT

ESVAGT er et dansk rederi i Esbjerg, Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1981 med det formål at gøre havet til et sikkert sted at arbejde ved at levere nødhjælps- og redningsskibe (ERRV) -tjenester til den danske olie- og gasindustri. Siden da er ESVAGT vokset hurtigt ved at udvide sine tjenester til at dække den hurtigt voksende europæiske offshore vindindustri med en flåde af moderne specialbyggede Service Operation Vessels (SOV'er) udstyret med avanceret udstyr såsom bevægelseskompenseret gangvejskoncept, kraner, værkstedsfaciliteter, indkvartering osv. I dag sætter ESVAGT fortsat barren for operationel ekspertise ved at udforme og løbende udvikle SOV-konceptet. ESVAGT driver en flåde på mere end 40 skibe og har flere end 1.000 dygtige medarbejdere offshore og onshore. ESVAGT ejes af 3i Infrastructure (50%) og AMP Capital (50%). Yderligere oplysninger om ESVAGT kan findes på www.esvagt.com


Media Contacts

Charlotte Roederer Lindberg

ESVAGT

+45 78 730 771

crl@esvagt.com


Jenifer Kimble

Crowley

+1 904-727-2513

Jenifer.kimble@crowley.com

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.