Få vores nyheder på mail

DONG Energy vælger ESVAGT på Hornsea 1

Pressemeddelelse   •   Okt 30, 2017 08:24 CET

’Esvagt Castor’ skal arbejde som afviserskib og være mand-over-bord-beredskab under opbygningen af havmølleparken Hornsea 1.

ESVAGT udbygger sin stærke UK-tilstedeværelse: ’Esvagt Castor’ bliver afviserskib og mand-over-bord-beredskab på 1.200 mW havmølleprojekt i UK sektor.

DONG Energy har valgt ESVAGT som samarbejdspartner ved etableringen af verdens første offshore vindpark, som bryder 1 gigawatt-barrieren; den godt 1.200 mW store havmøllepark Hornsea 1 ud for Grimsby i UK sektor.

’Esvagt Castor’ skal arbejde som afviserskib og være mand-over-bord-beredskab under opbygningen af havmølleparken, som aktuelt består af en meteorologimast og en halv snes bøjer, og som i 2020 vil forsyne godt 850.000 hjem med CO2-neutral energi.

”Der venter høj aktivitet i parken de kommende år, hvor parken skal etableres. Det var også især vores evner til at sætte FRB på vandet og redde folk i al slags vejr, som vi er valgt på. Den sikkerhed, vi er garant for, har været udslagsgivende”, siger Ib Hansen, Head of Commercial i ESVAGT

Med kontrakten fortsætter ESVAGT med at tage markedsandele på det strategisk vigtige UK marked, hvor man i forvejen har 14 skibe på kontrakt. Bortset fra ’Esvagt Njord’, som er Service Operations Vessel tilknyttet Dudgeon Offshore Wind Farm, er størsteparten af skibene på arbejde i den britiske olie- og gassektor. Med ’Esvagt Castor’ får man nu bedre fat i offshore vindmarkedet.

”Hornsea 1 er et eksempel på, at vi har stærke kompetencer, der er efterspurgt i begge segmenter. ’Esvagt Castor’ kommer fra olie- gaskontrakter i norsk sektor, og det er godt at se, at de samme kompetencer også kan gøre en forskel i offshore vind”, siger Ib Hansen. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.