Få vores nyheder på mail

Dudgeon hædrer ESVAGT for redningsindsats

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2021 08:25 CEST

Brian Kristiansen - Kaptajn, ESVAGT; George Collins - Paramedic, International SOS; Morten Boysen - Befaren skibsassistent, ESVAGT; Lasse Laursen - Befaren skibsassistent, ESVAGT. Billeder: Equinor

Equinor, operatør af Dudgeon offshore vindmøllepark, har tildelt besætningen på ’Esvagt Njord’ en Safety Award for en afgørende, livreddende indsats i redningen af syv fiskere.

’Esvagt Njord’ er en Service Operations Vessel (SOV), der servicerer Dudgeon havmøllepark ud for Great Yarmouth-kysten. Som et flydende hotel med værksted og opbevaring er skibet hjem for tekniker-holdene, som arbejder offshore i vindmølleparken to uger ad gangen.

Den 15. december 2020 modtog HM Coastguard et alarmsignal fra fiskerfartøjet GALWAD-Y-MOR. Skibet tog vand ind efter en eksplosion ombord, og besætningen var gået i redningsflåden.

Kystvagten udsendte signal om det nødstedte skib, og ’Esvagt Njord’ reagerede straks ved at sætte deres Fast Rescue Boat på vandet.

’Esvagt Njord’ reddede alle syv besætninger inden for 22 minutter. Besætningen fik øjeblikkelig lægehjælp og yderligere behandling på hospitalet, og alle syv mænd kom sig godt.

Pete Lowson, Offshore Energy Liaison Officer hos HM Coastguard, siger:

”Jeg takker besætningen på ’Esvagt Njord’ for deres støtte under denne hændelse, især til førstehjælperne og dem, der behandlede besætningen for deres skader. Det er endnu et eksempel på, hvordan den grønne offshore-industri kan bidrage med søgning og redning til søs”.

Equinor, som står for driften af Dudgeon vindmøllepark, har tildelt alle involverede i redningen en sikkerhedspris for at anerkende en eksemplarisk håndtering af situationen.

Sonja Chirico Indrebø, Plant Manager i Dudgeon Havmøllepark, siger:

”Vi uddeler sikkerhedsprisen for at anerkende alle involverede, herunder besætningerne fra ’Esvagt Njord’ og ’Green Storm’, den internationale SOS paramedicin, koordinatoren, lageroperatøren og teknikere, for deres livreddende handlinger”, siger hun:

”Det er utroligt vigtigt for vores operationer ude på havet, at vores teknikerteam og skibets besætninger er højtuddannede til at håndtere enhver form for hændelse, der kan opstå offshore. Denne redningsaktion viser, at et veluddannet team, højtuddannet i beredskab og førstehjælp, også kan skabe et mere sikkert miljø for andre, som har en arbejdsdag på havet. Takket være dem, der var ombord på ’Esvagt Njord’, fik denne historie en lykkelig slutning”, siger hun.

Siden 1981 har ESVAGT reddet 148 mennesker fra en livstruende situation på havet.

Kristian Ole Jakobsen, viceadministrerende direktør i ESVAGT, siger:

”Vi er meget stolte af vores kollegaer på ’Esvagt Njord’, som tydeligt demonstrerede ESVAGT’s vision om at levere sikkerhed og support til søs på den bedst mulige måde. Sikkerhed er stadig kernen i vores værdier, og vi er meget stolte af den øjeblikkelige og yderst professionelle indsats fra kollegaerne og teamet ombord på ’Esvagt Njord’, hvilket sikrede et godt udfald af en alvorlig situation".

Dr Louise Slaney, Medical Director Health Advisory Services og Medical Advisor for Equinor i Storbritannien, siger:

”International SOS vil gerne udtrykke taknemmelighed over for vores medic og hans førstehjælpsteam for de livreddende handlinger efter denne hændelse. Det er heldigvis meget sjældent, at vores læger skal håndtere flere hændelser på en gang, men på trods af det kaos, der herskede, sikrede den gode træning en problemfri løsning af opgaven. Medic fortjener al hæder og ære, og det samme gør hele besætningen for at reagere så hurtigt på Mayday. ”

Kilde: https://www.equinor.com/en/where-we-are/united-kingdom/dudgeon-offshore-wind-farm-recognises-life-saving-actions.html

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.