Få vores nyheder på mail

Energiminister besøgte ESVAGT

Pressemeddelelse   •   Jan 27, 2016 10:28 CET

Adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen inviterede energiminister Lars Christian Lilleholt om bord på 'Esvagt Beta' da ministeren gæstede ESVAGT. Her hilste han blandt andet på kaptajn Jann Bach og skibsassistent Claus Rexen Petersen.

’Esvagt Beta’ havde besøg af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt kunne dårligt have timet sit besøg bedre, da han den 18. januar besøgte ESVAGT og en række andre energirelaterede virksomheder i Esbjerg.

Få dage før offentliggjorde ministeriet nemlig, at de danske vindmøller i 2015 havde sat en verdensrekord ved at levere 42,1 procent af det samlede danske elforbrug; den største andel vindenergi for noget land i verden – og på besøget i Esbjerg kunne ministeren så passende høre mere om, hvordan en stor del af den vindenergi bliver tilvejebragt.

Lars Chr. Lilleholt havde partifællerne Carl Holst og Hans Christian Thoning fra Folketinget og Esbjergs borgmester Johnny Søtrup med på besøget, som foregik ombord på ’Esvagt Beta’. Adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen ridsede rederiets historie op, fortalte om redningsaktioner og arbejdsområder, og kom også ind på, hvordan en grøn energi fylder stadig mere i ESVAGT. Dels har rederiet i stigende grad suppleret sit arbejde for olie- og gassektoren med et øget fokus på vindenergi, og dels er ESVAGT konstant i gang med at energioptimere på både den eksisterende flåde og ved nybygninger. Begge dele faldt i ministerens smag:

- Vi hører som søfartsnation til i den absolutte elite, og målt på CO2-udledning er vores flåde absolut verdensmester. Det er gode eksempler på kompetencer, der bidrager til at skabe arbejdspladser, sagde Lars Chr. Lilleholt.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.