Få vores nyheder på mail

ENI Safety Award 2016 til ’Esvagt Aurora’

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 14:09 CEST

Redningsaktionen i Barentshavet udløser ENI’s sikkerhedspris.

Barentshavet er koldt året rundt, og i vinterhalvåret er det tillige berøvet for dagslys det meste af døgnet.

Det var således en mere end almindelig heldig 40-årig skotsk ingeniør fra semi submersible riggen "Scarabeo 8", som besætningen fra ’Esvagt Aurora’ kunne samle op af Barentshavets mørke og kolde vand tidligt om morgenen den 20. februar 2015.

Redningsaktionen er sammen med ESVAGTs generelt høje sikkerhedspræstationer baggrunden for, at ESVAGT nu har modtaget ENI Safety Award 2016.

- Vi har brugt meget energi på at træne bådoperationer under de helt specielle forhold, der hersker på Goliatfeltet, siger Chief Commercial & Safety Officer Ole Ditlev Nielsen, som sammen med skibsfører Morten D. Holm modtog prisen i Milano.

’Esvagt Aurora’ fik tak og ros, blandet for at have forberedt sig optimalt på situationen. Som en del af træningen havde besætningen fra ’Esvagt Aurora’ eksempelvis sejlet tæt under riggen for at inspicere adgangsforholdene for at forberede sig på operationer i mørke eller dårligt vejr.

- Goliatfeltet er udfordrende at arbejde i; mørkt den ene halvdel af året og lyst i den anden. Der er også de særlige polarlavtryk, som ikke er til at forudsige, og som er en stor udfordring i forbindelse med bådoperationer. Det er forhold, vi har brugt mange kræfter på at blive fortrolige med, og vi er meget glade for, at det resulterede i en vellykket redning, siger Ole Ditlev Nielsen.

Fakta

Redningen

Under arbejde på riggen faldt den skotske ingeniør gennem et hul i gangbroen og i havet 13 meter længere ned. En kollega så ulykken og slog mand-over-bord-alarm. ’Esvagt Aurora’ modtog meldingen klokken 4.11; manden var reddet op af vandet fire minutter efter alarmen og retur på ’Esvagt Aurora’ efter i alt seks minutter.

Klokken 6.25 blev han med helikopter evakueret til sygehuset i Hammerfest, hvorfra han blev udskrevet uden mén to dage senere.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.