Få vores nyheder på mail

Erfaringer fra søen indarbejdes i STB12

Pressemeddelelse   •   Okt 28, 2016 10:51 CEST

ESVAGT STB12 på job i Butendiek Offshore Wind Farm

STB12’erne har haft særdeles travlt i det første år. Besætning og charter har budt konstruktivt ind med forbedringsforslag til næste generation.

Et væsentligt element i det havmøllekoncept, som Siemens og ESVAGT har udviklet til parkerne Butendiek og Baltic 2, er de specialudviklede Safe Transfer Boats, STB12.

STB12’erne ’Wind 1’ og ’Wind 2’ kombinerer den sikre overførsel af teknikerne til møllerne med ekspeditioner til land, hvilket STB12 som selvstændigt godkendt fartøj kan foretage. Og STB12 har været flittigt i brug i begge funktioner på det første år, hvor ’Esvagt Froude’ har været på arbejde i Butendiek og ’Esvagt Faraday’ har serviceret Baltic 2.

- Man har virkelig taget skibene til sig og brugt de muligheder, STB12’erne giver, siger Bjarne Mikkelsen, Senior Service Manager:

- De benytter skibene langt mere, end vi havde forventet. Det forbrug, vi havde forventet at se på et år, har de på et kvartal. Det fortæller os, at Siemens er glade for STB12 og det, den bidrager med, siger Bjarne Mikkelsen.

Erfaringer med i næste generation

Bjarne Mikkelsen har sammen med Ole Andersen fra Special Services arbejdet med at udvikle STB12 – og det gør de fortsat:

- Vi har udviklet STB12 så langt, som man kan fra landsiden, siger Ole Andersen:

- Herefter er det kun det daglige arbejde på vandet, som kan forbedre dem yderligere, og det er det, vi er i gang med nu, hvor vi indarbejder erfaringerne i den næste generation af skibstypen, siger Ole Andersen.

Special Services har fået rigtig mange gode input fra hverdagen med STB12, både fra ESVAGTs egne besætninger og fra Siemens. Erfaringerne er løbende indarbejdet som forbedringer på ’Wind 1’ og ’Wind 2’, når det har været muligt, og de vil være integreret i de næste to skibe, som bygges på Esbjerg Ship Yard; ’Wind 3’ og ’Wind 4’, som skal være henholdsvis reserve og STB12 til kontrakten med MHI Vestas.

- På den tekniske side er der ikke de store ændringer, skibene får kun ros: De er manøvredygtige og behagelige. Vi har fået forslag ind til ting, vi kan forbedre på driftssikkerhed og sikkerhed i øvrigt, og det har vi indarbejdet, siger Bjarne Mikkelsen.

’Wind 3’ bliver klar til december og ’Wind 4’ leveres til april 2017.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.