Få vores nyheder på mail

’Esvagt Aurora’ på Discovery

Pressemeddelelse   •   Apr 15, 2014 16:28 CEST

ESVAGTs vinterspecialist en del af en temaudsendelse om ekstreme konstruktioner på Discovery Channel.

’The best of the best’ er ikke noget, ESVAGT omtaler sig selv som.

Og nok er man glad for sine skibe, men at omtale dem som ’ultimate massive ships’ er ikke noget, rederiet går og gør.

Men Discovery Channel har gjort begge dele. Serien Ultimate Massive Ships, som kanalen har vist, sætter fokus på fem fantastiske skibskonstruktioner med hver sine specialkompetencer – og et af skibene er ’Esvagt Aurora’.

- Vi havde journalist og fotograf om bord i nogle dage, hvor de knoklede meget ihærdigt – trods søsyge, siger Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial & Safety Officer i ESVAGT:

- Serien beskriver store konstruktioner, og den går efter ekstremerne. De havde interesse for ESVAGT, fordi vi opererer i ekstreme områder, siger Ole Ditlev Nielsen.

Stærk på manøvrer

Blandt andet satte reportagen fra ”Esvagt Aurora” fokus på redningsøvelserne, hvor skibets besætning demonstrerede, at man kan sætte en båd i vandet på 90 sekunder og redde en skadet person op af vandet og om bord til behandling i løbet af blot fire et halvt minut.

- Vi viste alt det, vi kan, og besætningen havde nogle travle dage. Vi viste og en del, som ikke kom med i det endelige indslag – eksempelvis vores water mist brandslukningssystem, sejlads i mørke og træningsøvelser om natten, hvor skibets infrarøde system er med til at finde mennesker i vand, siger Ole Ditlev Nielsen.

- Det var en sjov oplevelse for besætningen at være en del af, og vi lever fint med, at ”Esvagt Aurora” ikke blev kåret som det bedste af de fem skibe. For at gøre det sammenligneligt skulle vi blandt andet måles på længde og styrken af motoren – og det har vi jo ingen praktisk grund til at være skarpe på i hverdagen, tværtimod. Vi scorede højt på manøvredygtighed og evnen til at begå sig i et barsk miljø – og det er jo også det, der er vigtigt for os, siger Ole Ditlev Nielsen.

Fakta

Du kan finde filmen ved at søge på YouTube med ordene ’Discovery’, ’Esvagt’ og ’Aurora’.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.