Få vores nyheder på mail

’Esvagt Aurora’ slukkede brand i gasanlæg

Pressemeddelelse   •   Okt 08, 2020 07:56 CEST

’Esvagt Aurora’ er udstyret med to avancerede og kraftfulde FiFi-kanoner (fifi = fire fighting, red.), som er i stand til at ”skyde” 2 x 60.000 liter/minut vand på en afstand af 180 m og i en højde af 110 m.

’Esvagt Aurora’ fik testet beredskab og udstyr i skarp situation, da der udbrød brand i Melkøya Gasproduktionsanlæg ved Hammerfest. Både mandskab og udstyr leverede en særdeles professionel og overbevisende indsats.

Mandag d. 28. september udbrød der brand i en turbine på gasproduktionsanlæg Melkøya, som ligger på en lille ø ud for Hammerfest i det nordlige Norge. Melkøya-anlægget modtager og bearbejder naturgas fra Snøhvitfeltet og omdanner det til flydende naturgas (LNG), og en hurtig slukning var afgørende for at afværge en potentiel eskalering af situationen.

Til alt held var ’Esvagt Aurora’ netop på vej ud af Hammerfest Havn, og skibets besætning kunne straks reagere.

”Vi modtog nødkaldet 16.35, og 10 minutter efter var vi i position og klar til at sende vand ind over anlægget”, siger skibsfører Rani Rasmussen.

’Esvagt Aurora’ er udstyret med to avancerede og kraftfulde FiFi-kanoner (fifi = fire fighting, red.), som er i stand til at ”skyde” 2 x 60.000 liter/minut vand på en afstand af 180 m og i en højde af 110 m. Skibet har fordel af at have FiFi-kanoner i stævnen, hvor også skibets ekkolod befinder sig. Det gjorde det muligt at få ’Esvagt Aurora’ ret tæt på anlægget og sende vand ind over branden.

”Vi assisterede med FiFi-kanonere i ca. 5 timer”, siger Chris Hansen, overstyrmand på skibet:

”Både udstyr og besætning reagerede helt, som vi kunne ønske os”, tilføjer han.

Kort før midnat kunne Equinor, som ejer anlægget, melde situationen under fuldt kontrol og branden slukket, hvorefter ’Esvagt Aurora’ kunne sejle ud til sin faste plads ved Vår Energi’s Goliat-FPSO, hvor der ventede stor ros for indsatsen.

Det har besætningen også fået fra landoperationen:

”I ESVAGT træner vi i at være skarpe i alle tænkelige situationer, og selv om en brand på land ikke er det, vi oftest kommer ud for, er vi meget stolte af, at alle reagerede professionelt og optimalt i situationen og gjorde en stor positiv forskel”, siger Kristian Ole Jakobsen, DCEO i ESVAGT.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1000 medarbejdere on- og offshore.