Få vores nyheder på mail

”Esvagt Aurora” viser arktiske ambitioner

Pressemeddelelse   •   Sep 28, 2012 13:21 CEST

”Esvagt Aurora” er den fjerde nybygning, ESVAGT får hjem fra Zamakona Shipyard. Både søsterskibet ”Esvagt Bergen” og skibene ”Esvagt Corona” og ”Esvagt Capella” er bygget i Bilbao.

ESVAGT’s seneste nybygning, ’Esvagt Aurora’, er fuldstændigt tilpasset arbejdet i de arktiske egne. Rederiet ser de kommende års arktiske udvindinger som et vigtigt marked.

Olie- og gasefterforskninger i de arktiske egne er i rivende udvikling i disse år, og ESVAGT har betragtelige ambitioner om at være en spiller på det marked.

De ambitioner understreges kraftigt med ”Esvagt Aurora”, som netop er gået i charter for ENI Norge på Goliatfeltet i Barentshavet, efter at skibet kom fra Zamakona Shipyard i Bilbao, Spanien.

87 meter lang og med en vægt på cirka 2.100 tons er ”Esvagt Aurora” rent fysisk det største skib, ESVAGT har bundet an med til dato.

Det er samtidig en investering i sværvægtsklassen og et signal om, at ESVAGT blandt andet ser sit fremtidige marked i de arktiske områder – også ud over den femårige periode, ’Esvagt Aurora’ er chartret ind for.

- Olie- og gasproduktioner i arktiske egne er først lige gået i gang, og vi ser et stort potentiale i at være med fra begyndelsen. Barentshavet og Grønland, hvor vi lige har haft to skibe med, har budt på store fund, og vi har ambitioner om fra starten at etablere os på de markeder, siger Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør i ESVAGT.

'Esvagt Aurora' blev navngivet foran Esplanaden i København.

Klar til kulden

Arbejdet i de arktiske egne kræver noget særligt. På de kanter er vandet så koldt, at chancerne for overlevelse, hvis man falder i, er forsvindende små, hvis man ikke meget hurtigt bliver reddet op igen. Søren Nørgaard Thomsen vurderer, at ESVAGT med sin høje træningsindsats vil kunne placere sig i spidsen som kvalitetsleverandør.

Desuden er skibene tilpasset de særlige forhold. ”Esvagt Aurora” er lige som ”Esvagt Bergen” og ”Esvagt Stavanger” særligt udstyret til at håndtere de barske vilkår, man skal arbejde under i det nordligste Norge.

Her er der meget fugt i luften, og når luften samtidig er bidende kold, er der stor risiko for overisning. Derfor er alle lejdere og flugtveje opvarmede, så man ikke glider; masterne er opvarmede for at undgå overisning; der er mere stål om boven for at imødegå grødis, og helidækket kan spules med varmt vand, så is undgås.

Alt sammen skal det være med til at sikre, at ”Esvagt Aurora” er operationsduelig - uanset vejrforholdene – og skibet er da også indstillet på at kunne håndtere det meste.

Stort miljøberedskab

Det arktiske område adskiller sig også ved at have en meget fintfølende og sårbar natur. Det stiller eksempelvis ekstra store krav til oliespildsberedskab.

”Esvagt Aurora” har derfor et omfattende oliespildsberedskab med større kapacitet på opsamlingslagrene end noget andet ESVAGT-skib. Der er et mere komplekst og kraftigere FiFi (fire fighting)-udstyr end på noget andet ESVAGT-skib, og skibet er som det første i flåden udstyret med en ROV - en ubemandet undervandsbåd, der kan arbejde på 500 meters dybde og eksempelvis tilse borebrøndene, så uregelmæssigheder kan opdages i tide.

Fakta - 'Esvagt Aurora'

Bygget på Zamakona Shipyard, Bilbao

87 meter lang & 17 m bred

Vægt cirka 2.100 tons

Besætning: 12 mand men med plads til 40

Redningskapacitet: 370 personer. 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.