Få vores nyheder på mail

'Esvagt Capella' til Ægypten

Pressemeddelelse   •   Sep 27, 2013 15:09 CEST

ESVAGT er igen aktive i afrikanske vande, hvor ’Esvagt Capella’ skal assistere Maersk.

Maersks store semi-sub rig ’Discoverer’ er på arbejde i Ægypten ud fra Abu Qir, og ESVAGT har fået til opgave at levere standby og afviser-støtte under operationen. Derfor er ’Esvagt Capella’ blevet bygget om til push-tug og efterfølgende sejlet fra job i engelsk farvand til Ægypten.

- Udover de gængse standby-opgaver er der også brug for at kunne være afviserskib og kunne træde til, hvis der er et skib, der driver og har kurs mod riggen, siger Jens Bagger, chartering manager i ESVAGT.

Det er desuden indeholdt i aftalen, at ESVAGT skal levere medic-service til riggen, og derfor er besætningen på ’Esvagt Capella’ på 12 personer.

Kontrakten er skrevet for to år plus to års option.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.