Få vores nyheder på mail

’Esvagt Connector’ til indvielse af Østhavnen

Pressemeddelelse   •   Sep 20, 2013 10:05 CEST

Første skib ud af Esbjergs nye Østhavnen var ’Esvagt Connector’.

ESVAGT satser meget på at udvide sine forretninger på vindenergi, og derfor var det ganske passende, at ’Esvagt Connector’ og ’Esvagt Beta’ lagde vejen forbi, da Esbjerg indviede den nye Østhavnen.

Østhavnen er bygget til nutidens og fremtidens vindmølleindustri og er et nyt havneområde på 650.000 m2 og i alt 1 km kaj. Det vil med andre ord blive en væsentlig del af det markedsområde, ESVAGT vil arbejde mere i, og derfor var ESVAGT blandt andre rederier repræsenteret ved indvielsen.

- ”Esvagt Connector” lå klar, da Esbjergs borgmester Johnny Søtrup og daværende trafikminister Henrik Dam Kristensen klippede snoren, der skulle markere indvielsen af den nye Østhavn. Det var ”Esvagt Connector”, der fik æren af at tude indvielsen ind, og som det første skib stod ud af havnen, siger Anette Sørensen, Managing Assistant i ESVAGT.

”Esvagt Beta” og ”Esvagt Connector” bød derefter i Dokhavnen interesserede indenfor til åbent skib.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.