Få vores nyheder på mail

”Esvagt Contender”’ og ”Esvagt Observer” i redningsaktion i Nordsøen.

Pressemeddelelse   •   Sep 27, 2012 14:01 CEST

'Esvagt Contender'

Engelsk fisketrawler tog vand ind, og to ESVAGT-skibe var de første til undsætning. Ros til besætningerne for godt sømandsskab.

Nordsøen er et stort hav, når man som fisketrawleren ”Roust Mount” befinder sig midt i det og pludselig begynder at tage vand ind.

Det gjorde trawleren, og den fem mand store besætning sendte Mayday over Rogaland Radio. Kaldet blev blandt andre modtaget hos to ESVAGT-skibe – ”Esvagt Contender”, som lå standby ved Alvheim-feltet i norsk sektor, og ”Esvagt Observer”, som lå standby ved Barryl-feltet i UK sektor.

Da nødkaldet kom, reagerede skibene ved først at kontakte platformcheferne og dernæst ringe til vagthavende i rederiet.

Efter at have fået tilladelse fra platformene til at forlade standbyopgaverne, tog de to ESVAGT-skibe af sted mod ”Roust Mount”s opgivne position.

”Esvagt Contender” satte FRB’en med tre assistenter og en styrmand i vandet for at kunne sejle i forvejen, inden skibet sejlede mod positionen. Og ”Esvagt Observer”, som også var i nærheden, søsatte daughtercraften, som fik ”Esvagt Observer”s transportable nødbrandpumpe med.

Gode beslutninger

”Esvagt Contender”s FRB kom først frem ved trawleren - tre timer efter nødkaldet. Kort efter ankom også ”Esvagt Observer”s daughtercraft. Skibsassistenterne fra FRB’en gik om bord i trawleren, og begyndte med daughtercraftens nødpumpe at pumpe vandet ud af trawleren. Det hjalp – men ikke nok til, at trawleren kunne sejle til land ved egen hjælp.

Da man fik overblik over situationen, sejlede ”Esvagt Observer” tilbage til Barryl-feltet, mens ”Esvagt Contender” blev ved trawleren. Et bugserfartøj fra JR CC blev tilkaldt og hjalp trawleren til Bergen.

Efter redningsaktionen har ESVAGT fået gode tilbagemeldinger fra de involverede parter. Apache og Maraton, som er operatører på henholdsvis Barryl-feltet og Alvheim-feltet, har rost rederiet for at udvise godt sømandsskab og for at have ’truffet gode beslutninger’ og ’rigtige dispositioner’. Aktionen viste, at vi har gode søfolk, som læser situationen godt og træffer de rigtige valg. Det er heldigvis sjældent, at vi har anledning til at vise, hvad vi kan, men det er godt at vide, at vi kan det, vi skal. Det kan vi være stolte over. 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.