Få vores nyheder på mail

’Esvagt Dana’ assisterer Siemens Gamesa i Østersøen

Pressemeddelelse   •   Maj 05, 2021 08:35 CEST

”Østersøens vand og den lavere møllehøjde gør, at gangvejssystemet på ’Esvagt Dana’ er ideelt tilpasset det arbejde, der skal udføres i parken, og vi havde et rigtig godt samarbejde i parken, sidst vi var der. Det glæder vi os til at bygge videre på”

’Esvagt Dana’ er tilbage i Baltic 2 offshore vindparken for at assistere Siemens Gamesa under vedligehold.

De næste tre til seks måneder skal ’Esvagt Dana’ koble sit gangvejssystem til havvindmøllerne i Baltic 2-parken i Østersøen.

ESVAGT og Siemens Gamesa har indgået en aftale for 95 dage med option på yderligere tre måneder, og dermed vender ’Esvagt Dana’ tilbage til kendte vande og forhold. Skibet har med succes assisteret i netop Baltic 2 fra november 2019 til august 2020, hvor ’Esvagt Froude’, som har arbejdet i parken, siden Baltic 2 blev bygget, skiftede til nye opgaver i Triton Knoll i engelsk sektor.

Baltic 2 er en havmøllepark, som passer rigtig godt til ’Esvagt Dana’, og Siemens Gamesa havde specifikt spurgt på, om ’Esvagt Dana’ var tilgængeligt”, siger Ib Henrik Hansen, Head of Commercial i ESVAGT:

”Østersøens vand og den lavere møllehøjde gør, at gangvejssystemet på ’Esvagt Dana’ er ideelt tilpasset det arbejde, der skal udføres i parken, og vi havde et rigtig godt samarbejde i parken, sidst vi var der. Det glæder vi os til at bygge videre på”, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.