Få vores nyheder på mail

’Esvagt Dana’ får arbejdet gjort

Pressemeddelelse   •   Aug 27, 2020 08:09 CEST

'Esvagt Dana's gangvej kan operere til begge sider og overføre teknikere til vindturbinen på sikker vis.

Østersøen viste sig at være den perfekte omgivelse for ’Esvagt Dana’, som har bevist sit værd som SOV trods begrænset lagerplads.

I starten af foråret begyndte ’Esvagt Dana’ på sin tredje kontrakt som SOV - denne gang i offshore vindparken Baltic 2 i Østersøen.

’Esvagt Dana’, som oprindeligt er bygget til skifteskib, fungerer rigtig fint i sin nye rolle.

”Der er lidt mindre plads til gods på dækket af ’Esvagt Dana’ i forhold til ESVAGTs andre SOV’er, men ellers er der ikke den store forskel”, siger kaptajn Viggo Hvidberg:

”Vi har vænnet os til at arbejde rundt om de udfordringer, det kan give, så vi kan fortsætte arbejdet. Og det har fungeret godt”, siger han.

Optimering af pladsen

Daniel Fisher, Baltic 2 Operations Manager hos Siemens Gamesa, er enig i udsagnet:

”Den begrænsede lagerplads har været den største udfordring. Ellers har skibet præsteret godt”, siger han:

”Afhængig af hvilken type arbejde, der skal laves, kan manglen på lagerplads blive en begrænsende faktor, og skulle man udføre en masse reparationer i en vindpark og dermed kræve ekstra lagerplads til reservedele, så bliver det en begrænsning. Men til servicering og mere standard kampagner, så fungerer skibet rigtig godt. Vi har opereret på fuld kapacitet med tæt på 40 mand ombord i de sidste uger, og med øje for optimering af brugen på plads er operationen blevet udført upåklageligt”, siger Daniel Fisher.

Fremragende alsidighed

Siemens Gamesa har tidligere chartret den specialbyggede SOV ‘Esvagt Froude’, og ifølge Daniel Fisher er ‘Esvagt Dana’ ikke langt fra.

”Når man kigger på adgang til vindturbinerne via gangvejen, tilbyder ’Esvagt Froude’ en anelse mere stabilitet og er hurtigere til at koble sig på turbinen end ’Esvagt Dana’. Men ’Esvagt Dana’ opvejer dette ved at tilbyde adgang via gangvej til begge sider samt en forbedret kran”, siger Daniel Fisher.

Kranen kan løfte 3 tons på tyve meter, hvilket muliggør levering af gods direkte fra skib til turbine.

”Den er meget effektiv og supplerer STB12’eren i at sikre en operation af høj kvalitet”, siger Viggo Hvidberg:

”Vi var ofte i stand til at sætte tre-fire hold af teknikere ud på turbinerne i parken med STB12’eren i løbet af en time”, siger Viggo Hvidberg.

Forud for opgaven i ’Baltic 2’ har ’Esvagt Dana’ arbejdet i havvindmølleparkerne Mercur og Horns Rev 3.Skibet har også vist sin store fleksibilitet ved at udføre et vellykket job som dykkerskib og base for Vår Energis operationer i Goliat-feltet.

”Vi har afprøvet ’Esvagt Dana’ i flere scenarier og omgivelser nu, og det er et meget alsidigt skib”, siger Viggo Hvidberg.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1000 medarbejdere on- og offshore.