Få vores nyheder på mail

”Esvagt Don” på borekampagne ved Færøerne

Pressemeddelelse   •   Mar 11, 2014 16:17 CET

Statoil Norge søger efter olie i område med potentiale.

”Esvagt Don” afslutter sit job for Talisman og fortsætter den 1. april på ny opgave for Statoil Norge, som snart vil være på borekampagne ud for Færøerne.

- Det er et område, hvor der burde være muligheder for at gøre store fund, siger Ib Hansen, Head of Commercial i ESVAGT:

- Statoil har tidligere søgt i området - det samme har Hess, BP og flere andre. Nogle har fundet noget, men ikke nok til at erklære det for kommercielt attraktivt. Nu forsøger Statoil igen. Vi er ikke ret langt fra Foinaven og Schiehallion, som er to store felter opereret af BP ud for Shetlandsøerne, så det er ikke usandsynligt, at der kan gøres fund, der kan føre til udvidelse i området, siger han.

”Esvagt Don” skal arbejde med standby og 1. linje oliespildsberedskab på en fem måneder lang kontrakt, som P/F ESVAGT Thor har indgået med Statoil Norge. 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.