Få vores nyheder på mail

’Esvagt Don’ på rig move på Færøerne

Pressemeddelelse   •   Sep 22, 2014 11:57 CEST

Riggen West Hercules blev holdt på plads af blandt andre 'Esvagt Don' under reparationer på riggens azimuther i Skålefjorden på Færøerne.

’Esvagt Don’ har sammen med andre skibe haft til opgave at holde riggen West Hercules på plads midt ude på Skålefjorden.

Riggen West Hercules er kommet ind på reden i Rúnavík, også kendt som Skålefjorden, på Færøerne for at få udført reparationer og vedligehold på riggens azimuther.

Til formålet var ’Esvagt Don’ hyret ind på en charter for Atlantic Seadrill, som ejer West Hercules, for sammen med i første omgang ’Olympic Octopus’ og derefter det færøske inspektionsskib ’Brimil’ at holde riggen i position.

Riggen skulle skifte 2 azimuther samt have vedligehold på de andre azimuther. Arbejdet blev udført af dykkere, og med dem i vandet skulle alle azimuther naturligvis stoppes. De første fem dage assisterede ’Esvagt Don’ ’Olympic Octopus’, så platformen kunne ligge i position, men da ’Olympic Octopus’ skulle løse andre opgaver i Nordsøen, påtog ’Esvagt Don’ sig hovedopgaven som leading tug de sidste 30 timer, og fik assisterende hjælp fra inspektionsskibet Brimil. De to skibe har medvirket til, at West Hercules har sparet en masse tid på denne opgave.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.