Få vores nyheder på mail

’Esvagt Froude’ klar til drift

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2015 11:41 CEST

"Esvagt Froude" ligger klar til afgang i Esbjerg Havn.

ESVAGTs to nye SOV’er sat i drift. Rutineret besætning udset til at etablere arbejdsgange på helt nyt skib i et næsten lige så nyt marked.

Skibet er nyt, og besætningsmedlemmerne arbejder for de flestes vedkommende sammen for første gang.

Bådene ombord er nyudviklede Safe Transfer Boats, ESVAGT STB©, og en stor del af teknikken ombord er helt nye i ESVAGT-sammenhæng.

Vindmøller som arbejdsområde er man efterhånden bekendt med, men i store træk er erfaringer noget, man regner med at gøre sig i højere grad end det er noget, man har med hjemmefra.

Der er således rigeligt at gå i gang med for besætningen på ’Esvagt Froude’,

- Det er på mange måder levende læring, siger Vidar Nielsen, skibets kaptajn.

Det kan der være noget om. For udover, at ’Esvagt Froude’ er et nyt skib, har skibet også haft andre opgaver end oprindeligt planlagt. ’Esvagt Froude’ er bygget til at servicere ’Baltic II’ i Østersøen for Siemens Wind Power, men på grund af, at parken ikke stod klar ved skibets levering, har ’Esvagt Froude’ fået sin premiere som en tre måneder lang charter på ’Westermost Rough’, som er en park under opførelse i engelsk sektor.

- Det var en travl opstart med mange ad hoc-opgaver og kortsigtet planlægning. I en park under konstruktion er opgaverne langt sværere at forudsige end i en park i drift, så vi har virkelig fået testet meget af i de tre måneder, siger Vidar Nielsen.

Mange transfers

I løbe af de tre måneder har ’Esvagt Froude’ haft cirka 800 Crew Transfer Vessel overførsler og et betragteligt antal overførsler via det nye ’Walk-to-Work’ gangvejssystem fra Ampelmann.

- Vi har haft rig anledning til at træne overførsler og anløb. Vi har overført cirka 1.000 folk, så der har været noget at se til, siger Vidar Nielsen.

Arbejdet har vist, at ’Esvagt Froude’ er optimalt til det arbejde.

- Vi kan allerede nu sige, at skibet er helt fantastisk til det arbejde, der skal udføres. Vores udsyn til Walk-to-Work gangvejen er perfekt, alt fungerer og det er meget velindrettet. Dialogen mellem besætning og designere har været god, og man kan virkelig mærke, at teknikerne har lyttet til ønskerne og skabt en fantastisk arbejdsplads. Der er gode løsninger overalt, og jeg har svært ved at se, at det kan laves meget bedre til de opgaver, der venter os, siger Vidar Nielsen.

Fælles besætning

For besætningen og kaptajnen er der oveni de mange opgaver med det nye skib også den detalje, at erfaringerne skal gøres for åbent tæppe: ’Esvagt Froude’ har nemlig konstant kunden med ombord.

- Det er en del af opgaven, vi har været spændt på og glædet os til, siger Vidar Nielsen:

- Foreløbigt har vi kun haft positive oplevelser med det. Erfaringerne til nu har været, at den nære dialog med kunden er en stor fordel i det daglige arbejde. Siemens har en site manager som vi arbejder tæt sammen med, og samarbejdet har været smidigt og tillidsfuldt fra første dag, siger han.

Også her er skibets indretning et stort plus. Der er fælles faciliteter i form af saloner og messe, og det knytter besætning og teknikere sammen i et team:

- Relationerne bygges godt op af, at vi alle er sammen. Vi har oplevet en fornemmelse af at være en fælles besætning med forskellige opgaver, og den relation vil kun blive styrket over tid, siger Vidar Nielsen.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.