Få vores nyheder på mail

ESVAGT fylder 40 år med kurs mod nye markeder

Pressemeddelelse   •   Maj 14, 2021 08:00 CEST

ESVAGT's kerneværdi har i 40 år været sikkerhed til søs; et DNA, der fortsætter i offshore vind.

Siden 1981 har ESVAGT serviceret energisektoren og sat standarden for sikkerhed og support til søs.

I dag består rederiet af 42 skibe og over 1.100 medarbejdere, og ESVAGT er netop gået ind det voksende amerikanske offshore vindmarked for at bistå med den grønne omstilling.

”Vi var sikre på, at vi kunne gøre en positiv forskel på sikkerheden til søs”.

Sådan begrunder Ole Andersen, ESVAGT’s første direktør, hvorfor han, Kent Kirk og Henning G. Kruse i 1981 valgte at grundlægge Danmarks første offshore-rederi i Esbjerg.

Når ESVAGT den 14. maj 2021 fylder 40 år, kan man konstatere, at grundlæggerne fik ret. Gennem sine første 40 år har ESVAGT sat standarden for sikkerhed og support til søs. Søfolkene i rederiet har med 148 personredninger til dato absolut udgjort den helt afgørende positive forskel, grundlæggerne ønskede. Særligt stærkt står indsatsen ved riggen ’West Gamma’s forlis i 1990, hvor Fast Rescue Boats fra to ESVAGT-skibe i storm og hård sø reddede 46 personer op af vandet. Og filosofien fra de unge år om, at ”hvis man vil arbejde med at redde andre i nød i al slags vejr, så er det en forudsætning, at man kan passe på sig selv” er stadig intakt.

Det er fortsat den klare præmis for ESVAGT’s arbejde, at man skal have de rigtige kompetencer, den rigtige træning og det rigtige udstyr for at kunne udføre opgaven. Derfor har ESVAGT fortsat fuldt fokus på træning og udvikling og forbedringer – også efter 40 år.

Vind er i stærk vækst

ESVAGT blev stiftet med øje for mulighederne i den gryende danske energiproduktion på Nordsøen. Det begyndte med to ombyggede fisketrawlere i 1981 på dansk sektor; i dag arbejder ESVAGT’s flåde af specialbyggede Emergency Response and Rescue Boats (ERRV) i Danmark, Norge, Storbritannien og Holland.

Siden 2010 har ESVAGT også etableret sig i offshore vind, hvor ESVAGT’s Service Operation Vessel (SOV) koncept med brug af Safe Transfer Boats (STB) og gangvejssystemer bidrager til sikkert og effektivt servicearbejde i havvindmølleparkerne.

Hvert år overfører ESVAGT flere end 75.000 mennesker mellem SOV’er og vindmøller ved hjælp af gangvejssystemer og flere end 40.000 mennesker med STB.

På vej til USA

I dag har ESVAGT med syv specialdesignede SOV’er etableret sig som europæisk markedsleder på vindmarkedet, og den position skal udbygges. Yderligere to SOV-skibe er på vej i 2021, og ESVAGT har netop etableret sig i USA for at bistå den amerikanske vindindustri.

For ESVAGT’s CEO Peter Lytzen er potentialet i USA helt oplagt for ESVAGT:

”Offshore vind har udviklet sig fra at være et europæisk projekt til at være en global industri med stærke vækstrater. Som en ambitiøs virksomhed ser vi naturligvis på, hvordan vi kan ekspandere i takt med, at offshore vind vokser globalt, og vores kunder indtager nye markeder, og her er USA helt oplagt”, siger han.

FAKTA

ESVAGT har hovedkontor i Esbjerg, hvor ca. 80 ansatte arbejder på kontorer og værksteder. Yderligere godt 1.000 medarbejdere er offshore om bord på skibene. ESVAGT har også kontorer i Aberdeen og København, og har netop stiftet et joint venture sammen med virksomheden Crowley på den amerikanske østkyst.

ESVAGT har siden 2015 været ejet af kapitalfondene 3i Infrastructure og AMP Capital.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1.100 medarbejdere offshore og onshore.