Få vores nyheder på mail

'Esvagt Gamma' og 'Esvagt Promotor' hugges op

Pressemeddelelse   •   Apr 03, 2018 11:01 CEST

Efter lang tids tro tjeneste er 'Esvagt Gamma' og 'Esvagt Promotor' nu sejlet ud af Dokhavnen i Esbjerg for sidste gang.

ESVAGT har solgt 'Esvagt Gamma' og 'Esvagt Promotor' til ophug. Skibenes sidste tur går til Fornæs Skibsophug i Grenå.

Efter lang tids tro tjeneste tager 'Esvagt Gamma' og 'Esvagt Promotor' nu på den sidste tur; godt 300 sømil mod destination Fornæs Skibsophug i Grenå.

ESVAGT har ønsket at benytte godkendte, danske ophuggere på opgaven, og ESVAGT leverer selv begge skibe i Grenå:

”Det bliver 'Esvagt Gamma's sidste arbejdsopgave at slæbe 'Esvagt Promotor' til Grenå – det er jo den slags opgaver, ’Esvagt Gamma’ har løst hidtil, så den løsning er oplagt”, siger Kim Roesdahl Petersen, Fleet Manager – Technical.

Forud for ophug har ESVAGT fjernet alt af værdi for flådens øvrige fartøjer; oliespildsberedskab, reservedele og forbrugsvarer, eksempelvis.

”Vi fjerner alt af værdi, som ikke er essentielt for at sejle til Grenå. Når skibet kommer frem, fjerner vi det sidste”, siger Kim Roesdahl Petersen.

ESVAGT har gennem ekstern leverandør fået udarbejdet en liste over inventory of hazardous material – materialer, som man skal have et sikkerhedsmæssigt øje på under ophug.

”Det er den sikre måde at gøre det på – og det er sådan, vi gør det i ESVAGT”, understreger Kim Roesdahl Petersen.

 

To markante skibe i ESVAGTs historie

DØRÅBNER: 'Esvagt Promotor' og 'Esvagt Gamma' har spillet vigtige roller i det ESVAGT, vi ser i dag.

Det er to markante skibe, som nu forlader ESVAGT-flåden endegyldigt efter mange år i rederiets tjeneste.

'Esvagt Promotor' og 'Esvagt Gamma', som nu hugges op i Grenå, markerer begge væsentlige milepæle i ESVAGT’s historie, siger Ole Ditlev Nielsen, Business Development Manager i ESVAGT:

”Svitzer fik ejerandel af ESVAGT i begyndelsen af 1990'erne og overførte bla. ’Promotor’ til ESVAGT's flåde, og ’Esvagt Gamma’ var det første skib, hvor vi leverede andet end standby og forsyningsskibsopgaver. To markante nedslag i ESVAGT’s historie’, siger Ole Ditlev Nielsen.

Særligt ’Esvagt Gamma’ har fået stor betydning for de opgaver, vi i dag udfører:

”Med ’Esvagt Gamma’ begyndte ESVAGT at arbejde på helt nye forretningsområder. Vi bevægede os fra at sikre personernes sikkerhed til også at bistå med produktionen og eksempelvis stå for slangehåndtering, 1. linjeberedskab ved oliespild, nødslæb af tankere – opgaver, som var kritiske for forretningen”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Med ’Esvagt Gamma’ sikrede ESVAGT sin første kontrakt med Statoil på det danske Siri-felt, og arbejdet her gjorde lignende opgaver mulige:

”’Esvagt Gamma’ blev døråbneren, der banede vej for andre lignende opgaver og dermed også for ESVAGT’s første nybygninger i 1999 specialiseret i at løse en ny type opgaver”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Ved siden af de daglige opgaver som standby- og forsyningsskib, har ’Esvagt Gamma’ også været involveret i flere redningsaktioner. Den mest markante var redningen af M/V Schieborg i 2005, hvor ’Esvagt Gamma’ og ‘Esvagt Omega’ i et tæt samarbejde reddede 15 personer.

To optimale lærepladser

HISTORIK: Nu er 'Esvagt Promotor' og 'Esvagt Gamma' historie – læringen lever videre.

Det er skibe, der trækker et betydeligt kølvand i ESVAGT’s historie, som nu går på pension. Steffen Rudbech Nielsen, Head of Ship Management – Operation, har haft hyre på begge skibe og taget læringen med derfra:

”De to skibe har været fremragende lærepladser og hjørnesten for det arbejde, vi udfører i dag”, siger han:

”Med disse skibe opbyggede vi kompetencer og læring, som ikke kan overvurderes. ’Esvagt Gamma’ og ’Esvagt Promotor’ har begge store aktier i, at vi i dag er så alsidige og kompetente. Vi har arbejdet med bådoperationer, redninger, rig moves, ankerhåndtering, cargo transfers, standby – stort set alt. Arbejdet på ’Esvagt Promotor’ og ’Esvagt Gamma’ er vigtige led i ESVAGT’s udviklingsrække”, siger Steffen Rudbech Nielsen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.