Få vores nyheder på mail

”Esvagt Gamma” på nødslæbsopgave

Pressemeddelelse   •   Apr 15, 2014 16:36 CEST

”Esvagt Gamma” reagerede på nødkald fra tysk supplybåd med motorstop. Skib slæbt til sikker ankerplads.

Lillejuleaften var ikke specielt hyggeligt for den 10 mand store besætning på den tyske supplybåd ”Bremen Hunter”. Motorstop og et total black out fik om eftermiddagen besætningen til at sende et nødkald ud, som blandt andre ”Esvagt Gamma” og ”Esvagt Observer” reagerer på.

- Da ”Esvagt Gamma” nåede frem den 23. december klokken 18.00, lå skibet og rullede 35 grader til hver side. Det var dårligt vejr og på vej til at blive dårligere, siger Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial & Safety Officer i ESVAGT:

- Besætningen på ”Esvagt Gamma” var i dialog med den tyske besætning, og man vurderede situationen på stedet så grel, at ”Bremen Hunter” skule slæbes til en sikker ankerplads, siger han.

Fin træning

På grund af fraværet af kraft om bord på det tyske skib kunne man ikke overføre en tung slæbewire. Det blev med trosser forsøgt at tage skibet på slæb, men roret sad fast i hårdt styrbord, som fik skibet til at skære ud under slæbning.

- Besætningen overvejede at ankre skibet op, men med udsigt til kraftigere blæst valgte man i stedet at chase ankre med en J-hook, så man kunne slæbe skibet til en sikker ankerplads i læ for sø og vind, siger Ole Ditlev Nielsen.

Operationen lykkedes, og velankommet på ankerplads i Ålbæk Bugt syd for Skagen lykkedes det faktisk den tyske båd at få gang i maskineriet igen, så man for egen kraft kunne sejle i havn.

- ESVAGT fokuserer på kundernes behov og gør i udgangspunktet ikke i bjærgninger. Det er der specialister i hele Nordsøen, som arbejder med. Vi har specialiseret os i at udføre et andet arbejde, som vores kunder værdsætter. Men når det blev vurderet, at der var tale om livsfare, så er situationen en anden, siger Ole Ditlev Nielsen.

Han udgjorde sammen med Steffen Rudbech Nielsen, Head of Operation Ship Management, og Ib Hansen, Head of Commercial, 2. linjeberedskabet i land i en ledelsesgruppe, som mødtes klokken 22.00 om aftenen og blev på opgaven til næste dags formiddag for at følge bjærgningen tæt

- Vi har rost besætningen for en flot indsats. Slæbet blev udført sikkert og professionelt, og vi fik en god træning af vores 2. linjeberedskab, som fungerede fint, siger Ole Ditlev Nielsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.