Få vores nyheder på mail

'Esvagt Innovator' døbt og klar til Hess på Syd Arne

Pressemeddelelse   •   Sep 07, 2018 13:24 CEST

Besætningen foran det topmoderne skib 'Esvagt Innovator'

NAVNGIVNING: Hess og ESVAGT bygger videre på 19 års godt samarbejde med ny topmoderne multirole vessel, som helt passende er døbt 'Esvagt Innovator'.

I en traditionel champagnedåb bød ESVAGT torsdag d. 23. august skib nummer 43 velkommen i flåden.

‘Esvagt Innovator’, som Stina Frederiksen, hustru til Hess Danmarks Operations Manager René Frederiksen, døbte den lille nye, skal fortsætte og udbygge det tætte samarbejde mellem ESVAGT og Hess på Syd Arne-feltet; et samarbejde, som allerede har fungeret fremragende i 19 år.

”I snart tyve år har Hess og ESVAGT arbejdet sammen i Syd Arne-feltet”, siger ESVAGT’s konstituerede CEO Kristian Ole Jakobsen. ”Nu fastslår vi det fortsatte stærke partnerskab med navngivningen af ’Esvagt Innovator’. ’Esvagt Innovator’ er den seneste byggesten i det lange, betroede partnerskab, og vi vil sørge for, at Hess får den sikkerhed og støtte, som er nødvendig i Syd Arne-feltet".

“Det skib, vi døber i dag, sætter en helt ny barre for, hvad et skib kan, hvilket er væsentligt i støtten til Hess’ fokus på at levere sikre, pålidelige løsninger”, siger René Frederiksen, Operations Manager for Hess Danmark:

”Hess operer i Syd Arne-feltet i den danske sektor i Nordsøen, og har produceret olie og gas siden 1999. Vores Syd Arne-aktiv er et af de største producenter i Danmark og overholder stramme operationelle standarder”.

Syv i en

Den obligatoriske champagnedåb er tæt på at være det eneste traditionelle på det nye skib. Som navnet antyder er ‘Esvagt Innovator’ et specialdesignet multirole skib, som kan håndtere mange forskellige og komplekse opgaver.

“Vi har nu et skib, som kan løse rigtig mange af de opgaver, vi har,” siger René Frederiksen:

”Faktisk kunne vi tidligere have brug for at tilkalde helt op til syv forskellige skibe for at løse de varierende typer af opgaver. Nu har ESVAGT samlet alle syv funktioner i ét skib – det er effektivt og innovativt og en meget stor gevinst for vores effektivitet, og bygger samtidig videre på kerneopgaven og den sikkerhedsperformance, som er helt central”, tilføjer René Frederiksen.

Skibet er 82-meter langt og proppet med innovative løsninger. Udover opgaver med stand by, forsyning og opkobling til tankskibe, som ESVAGT har håndteret hidtil med 'Esvagt Connector', vil man med 'Esvagt Innovator' tillige kunne håndtere andre serviceopgaver, herunder vedligehold og inspektion af olieeksportsystemet.

Skubbet grænserne

Det har været både hårdt arbejde og en fantastisk udfordring at få så mange egenskaber på samme dæk, og ESVAGT’s konstituerede CEO Kristian Ole Jakobsen er stolt af resultatet:

“Både vi i ESVAGT og designerne fra Havyard har været grundigt udfordret på, hvad der er operationelt og teknisk muligt. Ønskerne til de forskellige funktioner har krævet innovative løsninger, men vi har sammen og i tæt dialog med kunden formået at skubbe grænsen for, hvad der er muligt at implementere i et skib. Det viser, at krævende kunder er en af de bedste drivkræfter, når der skal udvikles nye innovative løsninger”, siger Kristian Ole Jakobsen.

‘Esvagt Innovator’ er allerede gået i arbejde i Syd Arne-feltet.

FAKTA:

Det 82-meter lange MRV 'Esvagt Innovator' er nybygget fra Cemre Shipyard i Tyrkiet.

Skibet er særdeles avanceret og specialdesignet til de opgaver, der skal udføres. Der er påmonteret en A-ramme, der muliggør slangehåndtering af særligt følsomt udstyr; der er kraner på begge rælinger; DP2; ROV-hangar og dedikeret ROV kontrolrum og et meget innovativt paravaneoliespildsberedskab. Skibet er desuden forberedt til gangway-system, så man kan overføre teknikere enten via båd eller walk-to-work, og med 18 dobbeltkamre og aktiv rulletank er der både gode faciliteter og godt arbejdsmiljø til de serviceteknikere, der måtte være med ombord. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.