Få vores nyheder på mail

ESVAGT klarede 2020’s modvinde

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2021 17:08 CEST

ESVAGT klarede sig igennem et Covid-19-prægede år 2020 og er godt aktiv igen.

Med vækst inden for offshore vind med SOV nybygninger og en genoplivning i olie & gas-markedet ser 2021 lovende ud for ESVAGT efter et udfordrende år 2020 grundet Covid-19

2020 var et år, hvor ESVAGT yderligere udviklede sin omstilling til offshore vind i Europa med tre nybyggede skibe, hvoraf det første blev leveret i 2020. De tre nye skibe vil forøge virksomhedens indtjeninger betydeligt. Derudover står ESVAGT stærkt til at positionere sig globalt igennem det nyligt offentliggjorte joint venture med amerikanske Crowley.

ESVAGT klarede COVID-modvindene i 2020 og så et positivt resultat med kun 5% nedgang i omsætningen trods særdeles udfordrende markedsvilkår. 2020’s resultater bekræfter ESVAGT’s robusthed i både organisation og flåde. ESVAGT’s nettoresultat blev påvirket af 5% nedgang i flådens bogførte værdi forårsaget af den negative udvikling af NOK- og GBP-valutaerne samt den forsinkede genoplivning af olie- og gasaktiviteterne.

ESVAGT forbliver i fremragende økonomisk stand med positiv operativ pengestrøm og yderst vedligeholdte skibe af høj kvalitet.

Udsigterne er meget positive i offshore vind og positive i olie og gas-markedet med dets tydelige genoplivning i starten af 2021.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.