Få vores nyheder på mail

ESVAGT leverer ny SOV til MHI Vestas

Pressemeddelelse   •   Sep 04, 2019 12:35 CEST

”Det er en glæde, at ESVAGT’s innovative servicekoncept har etableret sig som industriens foretrukne løsning”. Søren Karas, Chief Commercial Officer i ESVAGT.

Med ‘Esvagt Albert Betz’, navngivet i Eemshaven tidligere i dag, udbygger ESVAGT sin position som markedsleder på SOV-vindmarkedet. Skibet skal servicere parken Deutsche Bucht for MHI Vestas de næste 15 år.

Samarbejdet mellem MHI Vestas og ESVAGT går denne måned ind i en ny fase, når den nybyggede Service Operation Vessel (SOV) ‘Esvagt Albert Betz’ indleder en 15-år lang servicekontrakt i Deutsche Bucht i den sydlige del af Nordsøen.

Her skal ESVAGT servicere MHI Vestas’ nyopførte 269 MW havmøllepark med i alt 33 havvindmøller, og nybygningen 'Esvagt Albert Betz’ er specialdesignet til opgaven, siger Gerner Eskelund, Project Director, Newbuilding and Projects i ESVAGT:

“Vi har i designet af skibet både udnyttet ESVAGT’s store kendskab til SOV’er og erfaringer fra arbejdet i havmølleparker. Vi har optimeret designet, så skibet er tilpasset og indrettet specifikt til de opgaver, der venter”, siger han.

Stor fleksibilitet

SOV ‘Esvagt Albert Betz’ er et Havyard 831-design i stil med ‘Esvagt Mercator’, som aktuelt servicerer Nobelwind og Belwind 1 for MHI Vestas. Det nye skib skiller sig dog ud med en stribe detaljer og funktioner bygget specielt med henblik på serviceringen af parken i Deutsche Bucht.

“Den nye SOV er et godt eksempel på den fleksibilitet, der er i SOV-designet”, siger Gerner Eskelund:

“Hvor adgangen til havvindmøllerne fra ‘Esvagt Mercator’ udelukkende sker via ESVAGT’s egne STB 7 og STB 12 design (Safe Transfer Boats), har vi på ‘Esvagt Albert Betz’ installeret et fastmonteret walk-to-work-gangvejssystem. Det kræver, at man skal kunne holde positionen helt tæt på havvindmøllerne, og derfor er skibet udstyret med forøget kapacitet på thrustere og generatorer”, siger Gerner Eskelund.

Innovative løsninger

Med en længde på 58 meter er 'Esvagt Albert Betz’ en relativ kompakt SOV. Der har været stort fokus på en optimal udnyttelse af pladsen – men også på at integrere flere innovative løsninger, som styrker både effektivitet og arbejdsmiljø:

“Det faste gangvejssystem er kombineret med en stor, trinløs person- og godselevator, som giver fuld adgang fra skibets stores til øverste dæk og videre til havvindmøllerne. I kombination med en integreret kranløsning bidrager det til et trinløst flow af reservedele, hvilket er et stort plus for arbejdsmiljø og effektivitet”, siger Gerner Eskelund.

Velfærden for teknikerne er også i højsædet med eksempelvis fælles faciliteter, træningsrum, biograf og et stort udendørs område til afslapning.

Et stærkt samarbejde

ESVAGT og MHI Vestas har samarbejdet siden 2008. I dag servicerer ’Esvagt Mercator’ havmølleparkerne Nobelwind og Belwind i Belgien, og med ‘Esvagt Albert Betz’ udbygges de stærke relationer yderligere.

Samarbejdet er til gensidig gavn, siger Flemming Ougaard, Chief Operations Officer i MHI Vestas:

”Med ‘Esvagt Albert Betz’ har vi udviklet et topmoderne skib, som bygger på MHI Vestas og ESVAGT’s årelange fælles erfaring i sikkert og effektivt at få serviceteknikere til og fra møllerne. Skibet vil anvende helt ny teknologi i operationen, og vi ser frem til sammen med ESVAGT igen at hæve barren for effektiv drift af en havmøllepark”, siger Flemming Ougaard.

Fra ESVAGT’s side er glæden stor:

”Vi udbygger et nært og frugtbart partnerskab med MHI Vestas med en løsning, som er skræddersyet kundens behov. Det er glædeligt at se, at MHI Vestas griber de mange muligheder, som ESVAGT’s unikke SOV-koncept giver”, siger Søren Karas, Chief Commercial Officer i ESVAGT.

Samarbejdet udbygges yderligere de kommende år.

I september 2018 indgik MHI Vestas og ESVAGT kontrakter på levering af yderligere to nye SOV’er til parkerne Borssele III-IV (Holland) og Triton Knoll (UK); begge skibe skal leveres i 2020, og tidligere i år kom endnu en kontrakt på plads mellem parterne: I 2021 vil endnu en nybygget ESVAGT SOV arbejde for MHI Vestas, denne gang i havmølleparken Moray East i England.

FAKTA - ‘Esvagt Albert Betz’

‘Esvagt Albert Betz’ får plads til 42 vindmølleteknikere og besætning. Skibet er bygget på Zamakona skibsværft i Bilbao, som ligeledes har bygget ‘Esvagt Dana’ og ‘Esvagt Aurora’.

Albert Betz (1885-1968) var en tysk vindenergi-pioner, som blandt andet formulerede teoretiske formler for den maksimale udnyttelse af vindenergi gennem en havvindmølle.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.