Få vores nyheder på mail

ESVAGT leverer nybygget vindskib til Vestas i Moray East

Pressemeddelelse   •   Jul 01, 2021 08:30 CEST

ESVAGTs nybyggede ’Esvagt Alba’ skal være base for drift og vedligehold i Moray East Offshore Windfarm ud for Skotlands kyst. ’Esvagt Alba’ ankommer torsdag til basehavnen Fraserburgh og de sidste Marine Surveys forud for arbejdet i parken.

Den nybyggede SOV ’Esvagt Alba’ ankommer torsdag til Fraserburgh og de sidste Marine Surveys forud for arbejdet i havmølleparken Moray East.

950.000 britiske hjem bliver forsynet med grøn strøm, når Moray East Offshore Windfarm står færdig i løbet af 2022 ud for Skotlands kyst. ESVAGTs nybyggede ’Esvagt Alba’ skal være base for drift og vedligehold i parken, og SOV’en ankommer torsdag til basehavnen Fraserburgh. Her gennemføres de sidste Marine Surveys, før SOV’en indleder arbejdet i parken.

’Esvagt Alba’ er det andet af tre specialbyggede Service Operations Vessels (SOV), som ESVAGT har fået bygget til Vestas. Hun er søsterskib til den forrige nybygning i ESVAGT’s flåde; SOV’en ’Esvagt Schelde’, som servicerer Vestas i Borssele 3-4 og Northwester 2 vindparkerne i henholdsvis hollandsk og belgisk farvand fra basehavnen i Oostende.

”Vi har haft en fin prøvesejlads, hvor særligt DP-systemet og den højdejusterbare W2W-gangvej er blevet testet grundigt igennem”, siger Gerner Eskelund, Project Director, Newbuilding and Projects.

Som altid i ESVAGT-regi har man øje for forbedringer, men der har ikke været det store at justere på mellem de to leverancer.

”Vi har igen fået topkvalitet fra Havyard Leirvik A/S. Efter et halvt år i parkerne er der kun gode ting at sige om ’Esvagt Schelde’, og de justeringer, vi har indført mellem de to søsterskibe, begrænser sig til mindre optimering af indretning”, siger Gerner Eskelund.

FAKTA:

Fuldt udbygget i 2022 vil Moray East Offshore Wind kunne levere op til 40 procent af det skotske elektricitetsbehov.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.