Få vores nyheder på mail

ESVAGT medvirkede i antiterror-øvelse

Pressemeddelelse   •   Okt 09, 2018 08:30 CEST

'Esvagt Mercator' fik besøg af bevæbnede og toptrænede soldater fra det belgiske antiterrorkorps og politi.

‘Esvagt Mercator’ forlod havmøllepark for at agere kapret skib i belgisk antiterror-øvelse.

Det er hverdag for ESVAGT at arbejde med hurtiggående rednings- og transferbåde, men det er bestemt ikke hverdag, når bådene er fyldt med 16 bevæbnede og toptrænede soldater fra det belgiske antiterrorkorps og politi.

Når specialisterne samtidig ledsages af to krigsskibe og to angrebshelikoptere med endnu flere soldater ombord, og når hensigten er at sætte et angreb ind på ESVAGT, så er det – heldigvis – temmelig langt fra hverdagen.

Onsdag i sidste uge var det imidlertid det program, der ventede ‘Esvagt Mercator’, da skibet for en stund forlod arbejdet i de belgiske havmølleparker Nobelwind og Belwind for at assistere det belgiske antiterrorkorps i en øvelse.

Under øvelsen blev ‘Esvagt Mercator’ kapret ud for Oostende havn, hvorefter enheder fra antiterrorkorpset bordede skibet, befriede ‘gidslerne’ og uskadeliggjorde ‘terroristerne’.

“Det var meget spændende at være en del af. Der var en skov af hænder, da vi blev spurgt, om nogle af os ville være gidsler”, siger Rasmus Carlsen, kaptajn på ‘Esvagt Mercator’.

Han var sammen med overstyrmanden og maskinmesteren samt MHI Vestas’ supervisor de eneste fire ombord, som var holdt ude for øvelsen.

"Vi var nogle få personer, som ikke deltog, ligesom der var få områder af skibet, der var spærret af. Men ellers var resten af skibet til rådighed for øvelsen”, siger Rasmus Carlsen.

ESVAGT har tidligere deltaget i lignende øvelser – eksempelvis var ‘Esvagt Kappa’ i 2015 involveret i træningsøvelser med det danske Frømandskorps på installationer i Nordsøen. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.