Få vores nyheder på mail

'Esvagt Mercator' holder Nobelwind og Belwind kørende

Pressemeddelelse   •   Dec 10, 2017 15:53 CET

'Esvagt Mercator' blev døbt 1. december 2017 i Oostende, Belgien af gudmor Stine Würtz Jepsen.

ESVAGTs seneste nybygning ’Esvagt Mercator’ har netop indledt en 10-årigs kontrakt som Service Operation Vessel (SOV) for mere end 100 offshore turbiner i belgisk farvand.

Med kontrakten om servicering af de 50 turbiner på Nobelwind, Belgiens nyeste vindmøllepark og de 55 turbiner på Belwind 1 fortsætter det gode samarbejde mellem MHI Vestas Offshore Wind og ESVAGT.

Chief Commercial Officer, Søren Karas, ser frem til et fortsat partnerskab:

"Esvagt Mercator" er den seneste udvikling i vores gennemprøvede SOV-koncept og et eksempel på den innovation, der er skabt i et frugtbart samarbejde med MHI Vestas. Samarbejde og partnerskab om nye, innovative løsninger hjælper os på rejsen mod lavere omkostninger ved vedvarende energi ", siger Søren Karas.

Før kontrakten døbte gudmor Stine Würtz Jepsen 'Esvagt Mercator' ved havnen i Oostende den 1. december. I forbindelse med dåben fortalte ESVAGTs besætning og MHI Vestas teknikere de mange gæster om syv års fælles operationel erfaring med 'Esvagt Supporter' på Belwind 1 og om deres fælles ønsker for at fortsætte med at udbygge det gode samarbejde.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.