Få vores nyheder på mail

ESVAGT og MHI Vestas Offshore Wind indgår tiårig kontrakt på serviceskib

Pressemeddelelse   •   Jan 29, 2016 10:17 CET

Kontrakten mellem MHI Vestas Offshore Wind og ESVAGT understreger, at ESVAGTs koncept med at benytte Safe Transfer Boats til at overføre teknikere og reservedele sikkert fra skib til turbine fungerer med succes.

ESVAGT bygger nyt serviceskib til MHI Vestas Offshore Wind til servicering af havmøllepark ud for den belgiske kyst.

En ny tiårig kontrakt mellem ESVAGT og MHI Vestas Offshore Wind om servicering af den 165 MW store havmøllepark Nobelwind cementerer ESVAGTs status som den førende SOV operatør på offshore vind-markedet.

Nobelwind-projektet ligger 50 kilometer fra den belgiske kyst, og serviceringen af parken – samt den eksisterende park Belwind 1 – kræver, at teknikerne kan være til stede i parken konstant. Det kan de med det specialbyggede serviceskib, Service Operation Vessel (SOV), som ESVAGT har vundet kontrakt på at levere.

Norske Havyard Design har fået til opgave at designe det specialbyggede SOV; en unik skibstype og et unikt servicekoncept, som ESVAGT har udviklet i samarbejde med MHI Vestas Offshore Wind og Havyard Design.

Såvel skib som servicekoncept er baseret på adskillige års erfaringer med at servicere havmølleparker langt fra kysten. ESVAGTs SOV-koncept og Havyards design opererer med succes skibene ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ i havmølleparkerne Baltic II og Butendiek for Siemens Wind Power, og ESVAGT har de seneste fem år serviceret MHI Vestas Offshore Wind-teknikere i havmølleparken Belwind 1. Den nye kontrakt er en videreførelse af det gode partnerskab.

- Vi har været overordentligt tilfredse med kvaliteten af det arbejde, vi har fået leveret af ’Esvagt Supporter’ gennem de seneste fem år, siger MHI Vestas Offshore Wind Senior Director, Asger Pedersen:

- Derfor var det et naturligt valg at fortsætte det gode samarbejde. Det nye, specialbyggede skib er designet til at tilføre stor fleksibilitet for de hold, der skal supportere havmølleparken, og vi ser meget frem til at opleve det nye skib i arbejde fra 2017, siger han.

ESVAGTs administrerende direktør Søren Nørgaard Thomsen er ligeledes begejstret:

- Vi er meget glade for, at MHI Vestas Offshore Wind har valgt at indgå endnu en kontrakt med ESVAGT. MHI Vestas Offshore Wind troede på ESVAGTs koncept fra begyndelsen, og gennem de seneste fem år har vi arbejdet tæt sammen om den konstante udvikling af såvel effektiviteten og sikkerheden. Vi ser den nye kontrakt som et udtryk for, at ESVAGTs koncept har været en succes, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Det nye, specialdesignede SOV vil blive 58,5 meter langt og 16,6 meter bredt, og det vil kunne tilbyde enkeltkamre til op mod 22 teknikere. Skibet udstyres med ESVAGTs unikke safe transfer boats (ESVAGT STB 12 og STB7) til at overføre teknikere, værktøj og reservedele til møllerne.

Skroget bygges på Cemre Shipyard i Tyrkiet og skibet færdigudrustes på Havyards værft i Norge. Skibet vil gå i charter i andet halvår af 2017.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.