Få vores nyheder på mail

ESVAGT planter 1.047 træer

Pressemeddelelse   •   Sep 13, 2019 12:22 CEST

ESVAGT støtter kampagnen "Danmark planter træer" med et træ per medarbejder.

Alle medarbejdere i ESVAGT er med, når kampagnen ‘Danmark planter træer’ gør en helt konkret forskel for klimaet. ESVAGT donerer 20.940 kroner til indsamlingen; nok til at plante et træ for hver af rederiets 1.047 medarbejdere.

“ESVAGT er en aktiv del af den grønne omstilling. Vi arbejder hver dag på at minimere vores klimamæssige aftryk og er glade for at støtte et initiativ, som er med til at trække CO2 ud af atmosfæren", siger CEO Peter Lytzen, ESVAGT.

ESVAGT har gennem optimering af udstyr, nye innovative løsninger og energieffektive koncepter været i stand til at nedbringe brændstofforbruget betydeligt:

“Det er en klar forventning fra kundernes side i dag, at man udover en sikker, kompetent og effektiv drift også yder en miljømæssig forsvarlig service. Der er en stigende efterspørgsel og lydhørhed på miljø- og driftsoptimerende tiltag, og fælles miljøforbedringer fylder meget i dialogen med kunderne. Det er en udvikling, vi hilser velkommen”, siger Peter Lytzen.

Miljøindsatserne i ESVAGT dækker over en hel stribe områder. Det kan være tekniske løsninger som eksempelvis brug af energieffektive fremdrifts-azimutter; det kan være træning i klimamæssig adfærd med fokus på brændstofoptimerende opgavelægning - og det kan være helt nyudviklede koncepter, som sætter standarden for miljøeffektiv drift.

“ESVAGT’s unikke SOV-koncept til servicering af offshore vindmølleparker udmærker sig på mange områder, ikke mindst ved at være langt mere brændstoføkonomisk end alternative koncepter. Vi bruger eksempelvis transferbåde til at flytte teknikere og materiel over på havmøllerne, og vores havnegående daughter craft STB 12 sparer moderskibet mange brændstofskrævende ture til havn. Samtidig gør konceptet brug af crew transfer både overflødigt, hvilket sparer yderligere brændstof”, siger Peter Lytzen.

Ofte finder ESVAGT gennem dialog med kunderne frem til løsninger, som bidrager til en grønnere operation. Eksempelvis har man med adfærdsændringer, retningslinjer, bedre planlægning af aktiviteter på feltet, sejlruter fra aktiviteter i Nordsøen til land været i stand til at reducere brændstofforbruget med op til 50 procent, hvilket der både er klimamæssig og økonomisk bundlinje i.

Man kan følge indsamlingsshowet på TV2 lørdag fra klokken 19.30.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.