Få vores nyheder på mail

ESVAGT populær blandt unge søfolk

Pressemeddelelse   •   Feb 10, 2015 10:11 CET

70 procent af en årgang fra Svendborg Søfartsskole har søgt ind i ESVAGT.

ESVAGT er fast deltager på den årlige erhvervsdag Martec i Frederikshavn, hvor rederiet har en velbesøgt udstilling.

Martec tilbyder adskillige uddannelser til den maritime sektor, blandt andet professionsbachelor i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (maskinmester), skibsassistenter og skibsmaskinist – og ESVAGT tilbyder en karriere i enden af de selvsamme uddannelser. Det gør skole og rederi til et godt match, og skaber travlhed for Tina Halkjær Nielsen, Recruitment Officer i ESVAGT.

Praktikpladser i ESVAGT er eftertragtede:

- Forud for erhvervsdagen havde 253 besøgt vores opslag om praktikpladser på hjemmesiden, og søgningen var rigtig god, siger Tina Halkjær Nielsen, som skrev kontrakt med ti praktikanter fra Martec i 2014:

- Vi tager dem ind som juniormestre, hvis de gør det godt, og senere kan de videreuddanne sig til maskinmester eller maskinist, siger Tina Halkjær Nielsen.

Job og karriere

Søgningen til rederiet er også stor fra søfartsskolen i Svendborg. Skolen har tre klasser med i alt 42 elever – og 70 procent af de elever søgte ESVAGT.

- Vi har haft nogle af vores søfolk forbi skolen for at fortælle om ESVAGT, og det har åbenbart haft en positiv effekt. Vi havde 18 til samtale og ansatte de 13. De resterende ansøgere er gemt som mulige emner, for de var bestemt også kvalificerede, siger Tina Halkjær Nielsen.

Hun tror, at alsidigheden ved at arbejde i rederiet bidrager til, at så mange unge finder det attraktivt.

- De ved, at jobbet hos os er interessant og varieret. De ved også, at de kan få både en uddannelse og en karriere hos os. Det bidrager til at gøre os attraktiv som både praktik- og arbejdsplads, siger Tina Halkjær Nielsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.