Få vores nyheder på mail

’Esvagt Preventer’ spoler tiden tilbage

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2015 13:19 CEST

Før- og -efter fotos af "Esvagt Preventer" i Kielerkanalen. Fotograferet af "shipspotter" Uwe Kuphaldt, KielerZwo

LEVETIDSFORLÆNGELSE: En del af den oprindelige flåde i ESVAGT er i gang med at blive moderniseret.

- Den skal jeg lige svare.

Klokken er 13.30 en mandag eftermiddag, og Svend Åge Korups telefon ringer igen. Det gør den en halv snes gange i løbet af de tredive minutter, vi befinder os på kontoret i den gamle direktørbolig på toppen af skrænten bag ved Søby Værft på Ærø.

Ved kajkanten ligger ’Esvagt Preventer’, og det myldrer med folk ind og ud af skibet. Svend Åge Korup er ESVAGTs teknisk inspektør ved ombygningen af ’Esvagt Preventer’, og det gør ham til den person, alle spørgsmål ender ved:

- Som regel skal jeg tanke ny strøm på telefonen inden middag, siger Svend Åge Korup med et smil.

Ombygningen af ’Esvagt Preventer’ er en del af det program for levetidsforlængelse, som seks af de ældste ESVAGT-skibe er i gang med at gennemgå. Ombygningerne skal sikre en opdateret og moderne flåde, der lever op til kundernes forventninger og behov, og skal samtidig opgradere skibene til en moderne arbejdsplads for kollegerne ombord.

Ombygningen af ’Esvagt Preventer’ er den mest omfangsrige af dem alle.

- Skibet bliver endevendt, og det er med gamle skibe, som med gamle huse: Der er mange overraskelser, når man går i gang, siger Svend Åge Korup.

Årene rasler af

’Endevendt’ er ingen overdrivelse. Skibet er en byggeplads, og der er mellem 20 og 25 mand i sving 12 timer dagligt i alle rum og kamre på alle etager, hvor de hamrer og banker løs og skræller årene af ’Esvagt Preventer’ et efter et.

Alle kamre på hoveddæk er væk, alle skotter rykket ud og alle gange, lofter, dørk-belægninger er skiftet. Der er trukket nye kabler, indrettet ny, mere rummelig kabys og messe og tilført et toilet. Styrehuset har fået helt ny indmad og tilføjet flere kvadratmeter, der er ny ventilation på alle kamre og nye radiatorer. Der er nye el-tavler, totalrenoverede motorer, nyt brandmeldeanlæg og en opdatering på it, radar og andet elektronik til den store guldmedalje. Alt, der ikke er skiftet, er renset, skuret, smurt eller malet, så det skinner som nyt.

Selv skroget har fået skiftet plader de steder, hvor en tykkelsesmåling har vist behovet. Der er ryddet op, skabt plads, sorteret og organiseret:

- Alle steder, vi kan finde 30 gange 30 centimeter, sætter vi et skab op, siger Svend Åge Korup.

Skibet bliver mindst lige så godt som den dag, det blev bygget. Målt på komfort og sikkerhed endda en del bedre:

- Vi har ændret alt andet end skroget – og det har vi i øvrigt også modificeret en del med en ny slingrekøl, som øger komforten ombord. Desuden er der tilført en masse komfort som eksempelvis et nyt fitnessrum, bedre plads i messen, en opdateret tv-stue under dæk og meget andet, siger Svend Åge Korup:

- Der er også en masse tiltag, der gør skibet til en mere sikker arbejdsplads. Vi får et omvendt osmoseanlæg på skibet, hvilket gør os i stand til selv at producere ferskvand. Derved undgår vi den risiko, der altid er ved at skulle bunkre vand. Ved at udvide styrehuset får vi langt bedre udsyn agterud, der gør manøvrer sikrere, og på dækket har vi flyttet rundt på nogle elementer, så vi udnytter pladsen bedre og mindsker risici, siger han.

FAKTA

ESVAGT har allerede levetidsforlænget ’Esvagt Bravo’, Esvagt Promotor’, ’Esvagt Echo’ og nu ’Esvagt Preventer’. Ifølge Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT, er ’Esvagt Preserver’ det næste skib, som opgraderes inden for overskuelig fremtid.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.