Få vores nyheder på mail

ESVAGT redder tre personer fra kæntret jolle

Pressemeddelelse   •   Aug 06, 2020 13:30 CEST

”Det er jo det, vi træner til hver dag” siger ’Esvagt Caroline’-skipper Leif V. Frost om den vellykkede redningsaktion.

Tirsdag aften bjærgede ’Esvagt Caroline’ tre sejlere fra kæntret jolle i Grådyb. Alle tre er i god behold.

Tirsdag aften reddede ’Esvagt Caroline’ tre nødstedte sejlere fra en kæntret jolle i Grådyb ud for Esbjerg. Alle tre sejlere er i god behold.

’Esvagt Caroline’ var i Esbjerg Havn for at klargøre skibet til en opgave ved Sandbank vest for Esbjerg. På broen overhørte kaptajn Leif V. Frost en radiokommunikation mellem Esbjerg Havnekontor og skibet M/V Anholt Wind, som forsøgte at undsætte den kæntrede jolle.

”Jollen lå på så lavt vand, at M/V Anholt Wind ikke kunne komme helt hen til den. Vi tilbød derfor straks at sætte ’Esvagt Carolines’ hurtiggående FRB på vandet og assistere”, siger Leif V. Frost.

Havnen takkede ja, og i en fart fik ’Esvagt Caroline’ båden på vandet og lokaliseret de tre nødstedte sejlere.

”Vi fandt dem hurtigt og fik dem uden problemer over i FRB’en. Ti minutter efter var de tre bjærgede alle ombord på ’Esvagt Caroline’. Det gik fuldstændigt snorlige og efter bogen, og gutterne fortjener al den ros, de kan få. Det forløb helt perfekt”, siger Leif V. Frost.

De tre sejlere var alle gennemblødte og forkomne. De blev iført varmedragter og modtog psykisk førstehjælp sammen med varme drikke i messen. En af de bjærgede havde en mindre hovedlæsion, som blev behandlet på skibets hospital. En læge fra en tilkaldt ambulance tilså dem ombord på skibet i Esbjerg Havn, og da alle var friske igen og havde fået tid til at tale hændelsen igennem, gik de fra borde, hvor pårørende hentede dem.

Kristian Ole Jakobsen, DCEO i ESVAGT, er glad for den hurtige og professionelle reaktion fra ’Esvagt Caroline’:

”ESVAGT er sat i verden for at gøre en forskel, og det gjorde vi igen på fornemmeste vis tirsdag aften. Besætningen reagerede hurtigt og sikkert med overblik og overskud. Vi har fået positiv feedback fra alle involverede parter, og vi er stolte over endnu engang at medvirke til en lykkelig udgang af en vanskelig situation til søs”, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT har nu reddet 141 personer siden 1981.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1000 medarbejdere on- og offshore.