Få vores nyheder på mail

ESVAGT runder 20 år på Siri-feltet

Pressemeddelelse   •   Jul 20, 2018 07:58 CEST

'Esvagt Server' gik den 1. juli på kontrakt på Siri-feltet for INEOS.

'Esvagt Server' bliver det tredje ESVAGT-skib i arbejde på Sirifeltet – 20 års godt samarbejde fortsætter.

'Esvagt Server' gik den 1. juli på kontrakt på Siri-feltet for INEOS. Dermed bygges der videre på 20 års erfaring og samarbejde: Statoil indledte produktionen af Sirifeltet i 1999 med 'Esvagt Gamma' som stand-by skib, og samarbejdet fortsatte, da DONG tog over og gør det fortsat i dag, hvor INEOS er operatør.

ESVAGT har også haft udskiftning undervejs. 'Esvagt Gamma' har haft opgaven i 15 af de 20 år, afløst af 'Esvagt Observer' i fem år og siden februar 2018 af 'Esvagt Server' - det er den kontrakt, der nu er forlænget frem til 1. juli 2020 med optioner på yderligere tre års samarbejde, hvor man blandt andet skal arbejde med tanker assist, supply, stand-by og 1. linje oliespildsberedskab.

Med 'Esvagt Server' bliver det muligt at udføre endnu flere opgaver, end man har kunnet hidtil. 'Esvagt Server' har 12 kamre, DP2, mulighed for ROV og er klar til mobilt gangway system.

"Vi er glade for at kunne forlænge samarbejdet på et felt, vi betragter som ”vores” og på at kunne udbygge med nye services til effektiv løsning af opgaver på Siri", siger Ib Hansen, Head of Commercial hos ESVAGT. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.